Šport > Nogomet
245 ogledov

Tottenham presenetil z izborom novega trenerja

Antonio Conte Tottenham Hotspur Reševalni pas/Twitter
Angleški prvoligaš je Portugalca nadomestil z Italijanom.

Tottenham Hotspur se je v ponedeljek po le štirih mesecih razšel s trenerjem Nunom Espíritom Santom, zanj je bil usoden poraz proti Manchester Unitedu (0:3).

nuno espirito santo Premier League Šport Tottenham po štirih mesecih odpustil trenerja

"Ostroge", tekmeci Mure v skupinskem delu Konferenčne lige, so na prvih desetih tekmah Premier League zbrale po pet zmag in porazov. Takoj po odhodu portugalskega stratega so angleški in italijanski mediji začeli poročati, da ga bo nadomestil Antonio Conte.

Slednji je v preteklosti osvajal naslove z Juventusom, nato se je podal na Otok in osvojil EPL s Chelseajem, lani pa je po dolgi suši Inter popeljal na vrh Serie A. S klopi je vodil Italijo, kariero pa si je zgradil pri Arezzu, Bariju, Atalanti in Sieni.

Conte je podpisal pogodbo do junija 2023 z možnostjo podaljšanja. Po poročanju Gazzette dello Sport bo zaslužil 18 milijonov evrov - torej bo na mesec prejemal približno milijon evrov.

Conte slovi kot zelo zahteven trener, ki zaradi pogostih sporov z vodstvom redko ostane v klubu več kot dve sezoni. Vedno zahteva ogromne investicije v igralski kader, kar pri Tottenhamu ni navada. Zato je imenovanje mnoge presenetilo, saj je Conte poleti zavrnil selitev v severni London prav zaradi pomanjkanja zagotovil o naložbah v nove igralce.

Tottenham je trenutno na skromnem devetem mestu Premier League s 15 točkami. Čeprav ima v svojih vrstah Harryja Kana, je priljubljeni kolektiv zaenkrat zabil le devet ligaških golov. Manj jih je dosegel le še zadnjeuvrščeni Norwich City.

V Konferenčni ligi so Spurs tretji v skupini G s štirimi točkami. Rennes jih ima sedem, Vitesse šest, Mura je brez točk.

NŠ Mura Konferenčna liga Šport Mura v Bretanjo brez bele zastave
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.