Šport > Nogomet
16 ogledov

Touré: "Tudi v Ukrajini so me žalili, a nikoli tako"

Toure Manchester City Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Yaya Touré je izjavil, da bodo temnopolti nogometaši bojkotirali SP 2018 v Rusiji, če se država resno ne loti problema rasizma.

Temnopolti nogometaši bi lahko bojkotirali svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji, če ta država ne bo rešila težave rasizma na tribunah, je izjavil nogometaš Manchester Cityja Yaya Touré, ki se je ozrl na tekmo njegovega kluba proti moskovskem CSKA, čigar navijači so temnopoltega nogometaša iz Slonokoščene obale žalili na rasni osnovi.

"Mednarodna nogometna zveza in ruske oblasti morajo storiti še mnogo več, da se težava reši. Če ne bodo, v tej državi ne bomo varni, zato tja sploh ne bomo prišli," je dejal Toure, ki govori ruski jezik, dve leti je namreč igral v dresu ukrajinske ekipe Metalurg iz Donjecka: "Tudi v Ukrajini so me žalili, toda dve ali tri osebe, nikoli cela skupina navijačev, kot se je to zgodilo v Moskvi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.