Šport > Nogomet
76 ogledov

Treniral zgolj tri mesece po tragični nesreči

Alan Ruschel Instagram
Alan Ruschel, nogometaš nesrečnega Chapecoenseja, je začel s treningi.

Le nekaj več kot trije meseci so minili od letalske nesreče, ki je za vselej zaznamovala življenje brazilskega nogometaša Alana Ruschela, branilec pa je zdaj že opravil prvi trening.

Ruschel je sicer 28 novembra izgubil večino soigralcev, ko je v Kolumbiji strmoglavilo letalo z nogometaši Chapocoenseja na krovu.

Življenje je takrat izgubilo 71 ljudi, šest jih je preživelo, polega Ruschela še njegova moštvena kolega Jakson Follmann, vratarju so zaradi poškodb morali amputirati nogo, in branilec Neto ter stevardesa, letalski tehnik in eden izmed 21 novinarjev, ki so spremljali ekipo na finale južnoameriškega pokala Sudamericana.

Ruschel je svojo vrnitev na zelenice delil s svojimi sledilci na instagramu.

 

Obrigado meu Deus, por tudo! Mais um passinho dado.. vamos em frente

A post shared by Alan Ruschel (@alanruschel) on Mar 2, 2017 at 12:14pm PST

"Izgubil sem veliko prijateljev, a ne bom se predal, slavil bom tiste, ki so umrli in odšli k bogu. Naredil bom vse, da se vrnem k nogometu,'' je sicer že v decembru napovedal 27-letnik, ki je verjetno preživel le zaradi srečnega naključja.

'Direktor Cadu Gaucho me je prosil, če se lahko presedem naprej, da bodo lahko novinarji skupaj sedeli zadaj. Nisem želel, vendar je Jackson Follman vztrajal, da sedim ob njem. Samo bog ve, zakaj sem preživel nesrečo. Zgrabil me je in mi dal še eno priložnost,'' je s solzami v očeh le nekaj dbi po tragediji pripovedoval Ruschel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.