Šport > Nogomet
22 ogledov

Tudi Di María in Higuaín po stopinjah Mourinha?

jose mourinho EPA
José Mourinho je na novinarski konferenci pred prvenstveno tekmo z Valladolidom branil svoje dosežke v triletnem mandatu pri madridskem Realu. Že so se razmahnile tudi špekulacije o morebitnih igralskih odhodih iz španske prestolnice.

Zaenkrat še trener madridskega Reala José Mourinho je na novinarski konferenci našteval svoje dosežke kot trener Los Blancos. Opozoril je na dejstvo, da je trikrat dosegel polfinale Lige prvakov, medtem ko je 18 trenerjem Madrida v prejšnjih 21 letih to uspelo le petkrat (Real je trikrat tudi dobil tekmovanje v tem obdobju).

"V preteklosti sem tako veliko zmagoval, da so pričakovanja vedno višja od tega, kar dejansko dosežeš. Izvlekel bom enega od svojih slavnih listkov: rekord po številu točk v prvenstvu je moj, dosegli smo največ točk in golov v zgodovini La Lige. Vi bi želeli to izbrisati, a ne morete. Osvojili smo Kraljevi pokal, potem ko Madrid 20 let ni osvojil pokala. Tudi tega ne morete izbrisati," je svoje dosežke na španski nogometni sceni še enkrat predstavil "The not so Special One".

"Superpokal je majhen dosežek v primerjavi s tremi polfinali Lige prvakov, ki pa ne zadovoljujejo mojega ega in me ne pomirjajo. Toda to ne more biti lahko doseči. Ne more biti lahko, saj so Toshack, Di Stéfano, Antic, Arsenio, Capello, Floro, Valdano, Heynckes, Hiddink, Camacho, López Caro, García Remón, Del Bosque, Queiroz, Luxemburgo, Juande, Schuster in Pellegrini vsi skupaj dosegli pet polfinal. Slabi fant pa je Mou, ki je dosegel tri," je Portugalec zrecitiral svojo apologijo.

Kdo po stopinjah Mouja?

Fabio da Silva Coentrao Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala | Avtor: EPA EPA
V španskih medijih se že pojavljajo špekulacije o morebitnih igralskih odhodih, potem ko se bo Mourinho vrnil k Chelseaju. Prvi na izhodnih vratih naj bi bil Fábio Coentrão. Predsednik kluba Florentino Pérez že tako ni bil navdušen nad prihodom Portugalca, ki je, tako kot Mourinho, pod okriljem agenta Jorgeja Mendesa. Odškodnina za bočnega nogometaša naj bi znašala okrog 18 milijonov evrov.

Še dva portugalska branilca naj bi bila na izhodnih vratih stadiona Santiago Bernabéu. Ricardo Carvalho je že v jeseni svoje kariere, tudi Pepe pa naj bi, zaradi tesnih vezi z dosedanjih strategom Madrida, zapustil Los Blancos.

Odhajata tudi Di María in Higuaín?

Hummels Higuain Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA
Govori se še o treh nogometaših. Ángel di María naj bi bil na radarju Manchester Uniteda, Manchester Cityja in PSG, Argentinec pa bi si novo okolje moral poiskati v primeru, da v Španijo pride motor Tottenhama Gareth Bale. Kakája so Madridčani želeli prodati že v prejšnjih dveh sezonah, tokrat pa upajo na to, da bi se Brazilec v luči približajočega Svetovnega prvenstva v njegovi domovini odločil poiskati klubsko okolje, ki bi mu zagotavljalo več igralne minutaže. 

Ob Di Maríi, ki naj bi bil vreden okrog 30 milijonov evrov, se največji kup bankovcev Madridu obeta v primeru morebitne prodaje Gonzala Higuaína. Čeprav bi bil to kar hud udarec za mnoge navijače Reala, pa se že veliko govori o ponudbah iz Premier lige in Serie A. Favorit za podpis Pipite naj bi bil torinski Juventus.

"V velikem klubu kot je Real Madrid je mesto za dva ali tri vrhunske 'devetice' (klasični napadalec, op. a.). To sta bila Benzema in Higuaín, Karim ostaja, Gonzalo odhaja, prišla pa bosta še dva napadalca," je glede sprememb v napadu dejal José Ángel Sánchez, direktor kluba. V Madrid bi lahko prišel nov Argentinec in sicer Sergio Agüero.

Dvoumna izjava "Skuliranega Carla"

Najverjetnejši naslednik Mourinha je sedanji strateg PSG Carlo Ancelotti, ki je v preteklosti vodil tudi že Juventus, AC Milan in Chelsea. Na vprašanja na Simona Ventura TV, ali se v prihodnosti vidi v Madridu, je "Cool Carlo" odgovoril dvoumno: "Ne vem. Težko je reči ne Madridu. V preteklosti sem že bil blizu odhoda tja, toda nato sem odšel v Chelsea. Nihče ne pozna prihodnosti, toda v PSG sem srečen in morda bom tu ostal še mnogo let," je odgovoril Ancelotti. Z njim naj bi se v Španijo preselil tudi 20-letni italijanski vezist Marco Verratti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.