Šport > Nogomet
70 ogledov

Tudi za Damjana in Zorana

domžale Anže Petkovšek
Slovenska nogometna prvoligaša Maribor in Domžale drevi čakata povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Mariborčani, ki jih je v torek prizadela smrt dveh mladih nogometašev, bodo v Ljudskem vrtu gostili Aberdeen, Domžale pa bodo v Londonu gostovale pri slovitem West Hamu.

Domžalčani so na prvi tekmi presenetili tekmece z Otoka in zmagali z 2:1. V domžalskem taboru so odločni, da pokažejo, da niso le kratkoročno presenečenje in so v London odpotovali z željo po napredovanju. Tekma na olimpijskem stadionu, Domžalčani naj bi jo bodo zaradi tragedije v Mariboru odigrali z žalnimi trakovi, se bo pred 54.000 gledalci začela ob 20.45.

Pol ure prej se bodo v Ljudskem vrtu na zelenico z žalnimi trakovi podali nogometaši Maribora in Aberdeena. Že ob dejstvu, da so v gosteh igrali 1:1, bi Mariborčane znova čakala zahtevna naloga. Ta bo pa še neprimerno težja zaradi nesreče, v kateri sta življenje izgubila mlada nogometaša vijoličnih Damjan Marjanović in Zorana Baljak. Štajerci zaradi tragičnih dogodkov niso predstavili pričakovanj pred tekmo, Mitja Viler pa je že pred dnevi dejal, da vedo, kako priti do uspeha. "Mi smo domačini in mi smo tisti, ki moramo v tej tekmi narekovati tempo," je pred tekmo dejal Viler.

"Tragedija je globoko pretresla vse v klubu, toda evropske tekme ne gre odpovedati in moramo naprej. Jutri bomo skupaj na stadionu. Za zmago, za napredovanje. Za Damjana in Zorana.
Prestajamo neprijetne trenutke, pred nami pa je zahtevna preizkušnja. Evropsko pokalno tekmovanje se mora nadaljevati po predvidenem programu in misli je bilo treba preusmeriti k izvedbi vseh organizacijskih ter tekmovalnih aktivnosti. Ekipi je bilo treba omogočiti mir in osredotočenost med zaključnimi pripravami na tekmo. Spremenili smo običajni režim pred tekmo, tako je bila odpovedana novinarska konferenca, ker so po tako šokantnem dogodku vse besede odveč. Ne bo se posegalo po napovedniku, je pa skupna misel, da se tekma odigra na najvišjem mogočem nivoju z željo, da bi uvrstitev v naslednji krog posvetili nesrečnima mladima nogometašema. Ekipa bo šla na igrišče s črnimi žalnimi trakovi na dresih, pred začetnim sodniškim žvižgom pa bomo vsi na stadionu počastili spomin na tragično preminula člana naše vijol’čne družine," pa so pred tekmo zapisali na klubski spletni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.