Šport > Nogomet
24 ogledov

Turobno vzdušje na prenovljeni Maracani

Brazilija
1/22
Reuters
Petkratni svetovni prvaki Brazilci so na prenovljenem legendarnem brazilskem stadionu Maracana z Angleži remizirali z 2:2.

Gostitelji svetovnega prvenstva v nogometu leta 2014 so v prvem polčasu proti Angležem prikazali eno najboljših predstav, odkar je vodenje novembra lani prevzel Luiz Felipe Scolari. Angleži so se veliko branili, mrežo pa nedotaknjeno ohranili po zaslugi izjemnega vratarja Joe Harta, ki se je ob strelih Neymarja in Oscarja večkrat izkazal.

Blestel je Rooney

66.000 navijačev, ki so prvič po prenovi zapolnili sedeže stadiona, kjer se je v preteklosti največ navijačev, 199.854, zbralo leta 1950 na tekmi med Brazilija in Urugvajem, je v drugem polčasu videlo štiri zadetke, po dva v vsaki mreži.

Gostitelje je v vodstvo v 57. minuti popeljal Fred, ki je mrežo zatresel potem, ko je Hernanes s prostega strela zadel vratnico, sam pa odbito žogo pospravil za hrbet Harta. Angležem, ki so nazadnje v Braziliji gostovali leta 1984 na stari različici Maracane, je v nadaljevanju uspel preobrat. Najprej je po podaji razpoloženega Wayna Rooneyja le po šestih minutah po prihodu v igro zadel najstnik Alex Olade-Chamberlain, nato pa je napadalec Manchester Uniteda v 79. minuti še sam z nekaj sreče, potem, ko je po njegovem strelu žoga zadela Fernanda in preletela Julija Cesarja, zadel za vodstvo z 2:1.

Brazilce, ki so nazadnje na Maracani igrali leta 2008 in s Kolumbijo prav tako remizirali (0:0), je pred porazom rešil Paulinho, ki je v 82. minuti s strelom iz voleja postavil končni izid 2:2.

Navijači nemo spremljali tekmo

Scolari, ki je kot trener z Brazilijo leta 2002 osvojil zadnji, peti naslov svetovnih prvakov, je od svojega prihoda na šestih tekmah kar štirikrat remiziral, ob tem pa le enkrat zmagal (proti Boliviji) in enkrat izgubil (proti Angliji februarja v Londonu).

"V prvem polčasu smo bili odlični, drugi polčas pa je bil tak, kot si ga ne želim. Igrali smo zelo odprto in nasprotniku puščali preveč prostora, mu pustili, da prevladuje in da nam zabije dva gola," je po tekmi dejal Scolari, ki je pred bližajočim se svetovnim prvenstvom na domačih tleh pod velikim pritiskom medijev in javnosti. Nezadovoljni navijači so Scolarija v drugem polčasu glasno ozmerjala z opcio in drugimi žaljivkami.

Vzdušje na prenovljenem stadionu, ki je Brazilce stal pol milijarde ameriških dolarjev, je bilo slabo, daleč od vročekrvnega navijanja s petjem in plesanjem, po katerem so "carioce" znane. Večino tekme so navijači le nemo spremljali dogajanje na igrišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.