Šport > Nogomet
14 ogledov

Twitter: Fifa priredila žreb za SP 2014?

Cafu Zidane Cannavaro Hurst žreb skupin SP 2014 EPA
Svetovni splet so preplavile govorice o prirejenem žrebu za SP 2014, potem ko je neznani uporabnik na Twitterju pravilno napovedal reprezentance skupine F.

Uporabnik ''Brasil 2014 Fraude'' je dan pred žrebom skupin za SP 2014 objavil seznam reprezentanc, ki bodo igrale v skupini F. Ker je bilo v drugem bobnu le sedem reprezentanc, v četrtem pa devet, so pred žrebom določili, da se bo drugemu bobnu pridružila Italija, kar je na Twitterju prav tako odmevalo že dan pred plesom kroglic.

Uporabniški račun ''Brasil 2014 Fraude'' je nastal dan pred žrebom, napovedi pa so se na socialnem omrežju pojavile približno ob deveti uri po srednjeevropskem času.

Sprva se je govorilo, da je neznani uporabnik spremenil svoj časovni pas, vendar so novinarji Eurosporta to teorijo ovrgli. Druga možnost je manipulacija Twitterjeve programske opreme, s katero bi uporabnik preprosto spremenil dan in uro objave, vendar Eurosport opozarja, da bi Twitter o tem zagotovo obvestil svoje uporabnike.

Sumljivo skrivanje žogic

Teoretiki zarote so razmišljali tudi o možnosti, da je uporabnik objavil nekaj več kot 500 možnih kombinacij žreba za reprezentanco Argentine, po objavi pa naj bi s pomočjo obširnega računalniškega znanja zbrisal napačne napovedi. Če je bil profil nastavljen na ''zasebno'', po objavi pa so ga spremenili v ''javno'', je mogoče, da napačnih napovedi ni mogel videti nihče. A tudi v tem primeru pride do težave: število objav na Twitterju je namreč omejeno do te mere, da uporabnik ne bi mogel naenkrat objaviti vseh možnih kombinacij. Še vedno pa obstaja možnost, da je bilo ustvarjenih več takšnih profilov, ohranil pa se je le tisti, ki je vseboval pravilno napoved.

Težka naloga, a vseeno lažja kot pravilna napoved skupine za SP 2014, še dodajajo pri Eurosportu. Ob nepozabni glasbeni spremljavi iz Dosjejev X so se žreba lotili tudi uporabniki YouTuba v spodnjem videu. Sumljivih je kar nekaj potez, denimo ta, da je Cafu pred očmi celega sveta odprl zgolj žogico Brazilije, vse ostale pa je predal sekretarju Jéromu Valckeju, ki je notranjost žogic vedno znova spretno skrival pod mizo, kjer bi lahko (po teorijah) na plano potegnil že vnaprej pripravljene lističe. Vsekakor vredno ogleda.

 

 

Komentarjev 1
  • mkmorfius 17:26 10.december 2013.

    Nehite buče prodajat... Še mal pa bo un srečko iz dolenske obtožen da je biu evro jackpot tut zrežeran...Pač se mu je usral...

Sorodne novice