Šport > Nogomet
26 ogledov

''Hrvati igrajo lepo, a tu smo glavni mi''

filipe scolari Reuters
SP 2014 v Braziliji se bo začelo z obračunom skupine A med gostiteljico in reprezentanco Hrvaške. Brazilski selektor Felipe Scolari je priznal, da bodo njegovi nogometaši na tej tekmi v vlogi favorita.

Brazilija, gostiteljica svetovnega prvenstva 2014, bo domači mundial začela z obračunom proti Hrvaški, s katero se je v preteklosti pomerila dvakrat. Reprezentanci sta se leta 2005 v Splitu razšli z neodločenim izidom (1:1), na otvoritveni tekmi SP 2006 v Berlinu pa so se zmage veselili Brazilci (1:0).

filipe scolari niko kovač miguel herrera volker finke | Avtor: EPA EPA
''Dobro je. Izognili smo se Angliji, Italiji in Urugvaju. Začenjamo proti evropski reprezentanci, kar sem si tudi želel. Potem sledi 'clasico' z Mehiko in Kamerunom. Dober razpored,'' je povedal brazilski selektor Felipe Scolari in dodal: ''Hrvaška igra lep nogomet, a tukaj je glavna Brazilija. No, morate se zavedati, da je to za Hrvaško šesto veliko tekmovanje, za Kamerun peto, nevarni pa so lahko tudi Mehičani. To je težka skupina.''

Scolari je svoj drugi mandat na čelu brazilske reprezentance začel leta 2012 - petkratne svetovne prvake je vodil tudi v letih 2001 in 2002 - še vedno pa pomni tekmo izpred sedmih letih, ko je Brazilija na uvodu SP 2006 ugnala ''kockasto'' izbrano vrsto.

''Proti Hrvaški smo igrali na otvoritveni tekmi SP v Nemčiji leta 2006 in zmagali 1:0 z golom Kakája. Tudi proti ostalim reprezentancam imamo sijajno razmerje. Kamerun smo leta 1994 razbili 3:0, proti Mehiki pa smo dobili vse tri tekme, ki smo jih odigrali, prav tako pa nam niso dali niti gola,'' je samozavesto zaključil Scolari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.