Šport > Nogomet
15 ogledov

Udovič: ''O ciljih je prezgodaj govoriti''

zavrl čeferin Nogometna reprezentanca v Stožicah Boštjan Tacol
Nogometna zveza Slovenija sporoča, da sta prvoligaško zasedbo za sezono 2013/2014 dopolnila Krka in Zavrč.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je dokončno odločil o sestavi Prve lige Telekom Slovenije za naslednje tekmovalno leto. Iz lige sta izpadla Mura, ki ni pridobila ustrezne licence za nastopanje, in Aluminij, ki je osvojil deseto mesto, nova člana najvišjega ranga tekmovanja pa sta postala prvak 2. SNL Zavrč in Krka iz Novega mesta.

Krka iz Novega mesta si je mesto napredovanja pridobila zaradi odstopa NK Dob, ki ostaja drugoligaš. Pri odločanju o sestavi lige so bila pomembna tudi dodatna zagotovila vodstva FC Koper, da spremembe na športnem, ekonomskem in pravnem področju ne bodo negativno vplivale sposobnost tekmovanja kluba v prihajajoči sezoni.

Prvo slovensko nogometno ligo v tekmovalnem letu 2013/14 tako sestavljajo Maribor, Olimpija, Domžale, Koper, Celje, Gorica, Rudar Velenje, Triglav Kranj in novinca Zavrč ter Krka Novo mesto.

Znani vsi udeleženci 2. lige

Posledično je zdaj znana tudi dokončna sestava 2. slovenske nogometne lige, ki jo sestavljajo, Aluminij, Dob, Krško, Radomlje, Šenčur, Šampion Celje, Šmartno ob Paki, Bela Krajina in prvaka obeh 3. lig Ankaran Hrvatini ter Veržej.

Žreb tekmovalnih parov za novo sezono bo Nogometna zveza Slovenije opravila v petek, 28. junija, na Brdu pri Kranju, medtem ko se bo prvenstvo v Prvi ligi pričelo 13. julija. Uvod v novo sezono bo tekma Superpokala med Mariborom in Olimpijo 7. julija v Celju.

Intervju (Sašo Udovič, športni direktor Krke):

Odločitev je šla v prid Krke.
V Novem mestu smo veseli nad odločitvijo, a tudi ponosni, saj nam je v kratkem času uspelo preskočiti kar nekaj razredov v slovenskem nogometu. Imamo dober mladinski program in prepričan sem, da si širša novomeška regija enostavno zasluži najelitnejše tekmovanje.

Bo glavni pokrovitelj povečal vložek?
Krka je potrdila sodelovanje za naprej. Zanima jo prva liga. To je v teh težkih gospodarskih časih zelo velika zadeva za nas. Gremo z roko v roki naprej. Krka je z nami, kar nam daje dober občutek.

Se bo potrebno okrepiti za igranje med elito?
Nosilce igre smo zadržali, dejstvo pa je, da se bomo morali okrepiti. Nekaj igralcev je že na preizkušnji, delamo na tem. Članski ekipi smo priključili tudi najbolj obetavne mladince, vedno se bomo naslonili predvsem na domač kader.

Verjetno boste morali za licenco v klubu postoriti še marsikaj?
Sam skrbim le za športni del, s tem se ukvarjajo drugi ljudje. A zahteve so jasne, lokalna skupnost stoji za nami kar se tiče izgradnje tribun in podobnega. Tudi v Novem mestu bo zdaj še več motiva in volje za nadaljevanje dela.

Kakšni bodo športni cilji?
O ciljih je še prezgodaj govoriti, bo pa obstanek normalno prvi cilj.

Imate dovolj časa? Liga se začne 13. julija.
Časa je zelo malo, intenzivno delamo na tem, da bomo prvenstvo pričakali pripravljeni.

Komentarjev 1
  • pesjan 20:05 20.junij 2013.

    NZS je gnoj od gnoja ? sramota za vse ki ste v tej NZS ,,,gnoji...