Šport > Nogomet
162 ogledov

Uefa: Najboljših 15 brez Messija in Ronalda

Karim Benzema Profimedia
De Bruyne, Courtois in Benzema v ožjem izboru za Uefinega igralca leta.

Evropska nogometna zveza Uefa je sporočila imena treh nominirancev za nagrado za najboljšega igralca leta. V ožjem izboru so Francoz Karim Benzema in Belgijec Thibaut Courtois iz madridskega Reala ter Belgijec Kevin De Bruyne (Manchester City). Nagrajenca bo Uefa razkrila 25. avgusta v Istanbulu ob žrebu lige prvakov.

Kot je pojasnila Uefa, je ta nagrada priznanje za delo v celotnem letu tako na klubskem kot reprezentančnem področju. Lani so bili v ožjem izboru de Bruyne, Jorginho in N'Golo Kante, priznanje za leto 2021 je dobil Jorginho.

Širši izbor nogometašev je pripravila Uefa ob sodelovanju specializiranih novinarjev in predstavnikov klubov, ki so v prejšnji sezoni igrali v evropskih pokalih.

Poleg treh finalistov so bili letos med 15 najboljšimi še Poljak Robert Lewandowski (Bayern/Barcelona), Hrvat Luka Modrić (Real Madrid), Senegalec Sadio Mane (Liverpool/Bayern), Egipčan Mohamed Salah (Liverpool), Francoz Kylian Mbappe (PSG), Brazilec Vinicius Junior (Real Madrid), Nizozemec Virgil van Dijk (Liverpool), Portugalec Bernardo Silva (Manchester City), Srb Filip Kostić (Eintracht Frankfurt/Juventus), Italijan Lorenzo Pellegrini (Roma), Anglež Trent Alexander-Arnold (Liverpool) in Brazilec Fabinho (Liverpool).

Kandidati za trenerja leta v moški konkurenci pa so Nemec Jürgen Klopp (Liverpool), Italijan Carlo Ancelotti (Real Madrid) in Španec Pep Guardiola (Manchester City).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice