Šport > Nogomet
1590 ogledov

Uefa odloča, če se Slovenec sploh lahko preseli v Serie A

Miha Mevlja Vardar Zenit epa
Slovenski reprezentant čaka na odločitev Evropske nogometne zveze.

Slovenski nogometni reprezentant Miha Mevlja bi moral zadnje ure prestopnega roka, ki se je končal 31. januarja ob polnoči, iz Zenita St. Peterburg prestopiti k italijanskemu prvoligašu Empoliju, Rusi naj bi ga Italijanom posodili. A prestop se je zapletel, saj je dokumentacija na Mednarodno nogometno zvezo (Fifo) prišla prepozno.

"Registracija je bila opravljena pravočasno, papirji pa so zamujali zaradi tehničnih težav. Fifa nam bo svojo odločitev sporočila v naslednjih urah, verjamemo pa, da bo upoštevala okoliščine," so sporočili iz Empolija, pri katerem so tudi zanikali novico, da se je Slovenec premislil in zdaj noče več igrati za njihov klub.

Podoben primer se je zgodil leta 2018 pri prestopu Portugalca Adriana Silve iz lizbonskega Sportinga v Leicester, Fifa je bila kljub malenkostni zamudi milostna in je prestop odobrila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.