Šport > Nogomet
289 ogledov

Uefo postavili na laž, napovedali boj z vsemi sredstvi

Ferran Soriano Epa
Izvršni direktor Manchester Cityja je prekinil molk po izključitvi angleškega prvaka iz evropskih tekmovanj.

Ferran Soriano je spregovoril obtožbah na račun njegovega kluba, kateremu je Evropska nogometna veza (Uefa) zaradi kršitev finančnega fair playa, spornega poslovanja in prikrivanja informacij izrekla dvoletno prepoved nastopanja pod njenim okriljem in 30 milijonov evrov denarne kazni.

Raheem Sterling Visoka kazen Šport Manchester City izključen iz evropskih tekmovanj

Direktor angleškega prvaka je potrdil namero o pritožbi na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani in odločno negiral navedbe Uefe, da klub ni dovolj sodeloval v preiskavi pristojne komisije za nadzor financ (CFCB). Preiskovalnemu organu je še očital, da je zavoljo političnih interesov zanemaril pravico.

"Najpomembnejša stvar, ki jo lahko izrečem na to temo, je, da obtožbe niso resnične. Preprosto niso resnične," je na domnevne finančne nepravilnosti med letoma 2012 in 2016 komentiral Soriano.

"Ves denar, ki ga je investiral naš lastnik, smo ustrezno prijavili. Smo nogometni klub s trajnostnim razvojem, ustvarjamo profit, nimam dolgov, vsi naši računi so bili prečesani po dolgem in počez. Sodelovali smo v procesu preiskave. Priskrbeli smo obsežen seznam dokumentov, ki predstavljajo neizpodbiten dokaz, da obtožbe niso resnične."

"FFP se je bolj zanašal na ukradena elektronska sporočila, ki so bila vzeta izven konteksta, kot pa na konkretne dokaze, ki smo jih priskrbeli. Sistem deluje na način, da smo lahko pričakovali negativen razplet, vendar nisem verjel, ko so mi to govorili. Trdo smo delali, da bi priskrbeli dokaze. Po naši oceni je bilo vse skupaj prej stvar politike kot pravice."

manchester city | Avtor: Epa Epa
"Naša izkušnja s FFP je bila izrazito negativna, precej bolj, kot sem si upal predstavljati. Ne govorim o Uefi na splošno. Osebno poznam veliko ljudi, ki trdo delajo v dobro Uefe, nogometnih klubov in razvoja nogometne igre. Uefa je veliko več kot samo FFP organ," je poudaril Soriano.

Meščani bodo zdaj pravico iskali v Lozani, kjer si želijo nepristranskega in pravičnega sojenja, predvsem pa hitro razsodbo, s katero bi morda lahko upali na udeležbo v naslednji sezoni lige prvakov. A časa je zelo malo. 

"Želimo si poštenega sojenja s strani neodvisnega telesa, ki bo preučilo vse dokaze in opravilo analizo brez predhodnega mnenja. Obenem želimo s tem procesom dokončno utišati neprestana namigovanja, da je za vse naše uspehe zaslužen denar, ne pa talent in trdo delo. Želimo si hitre rešitve, upamo, da do začetka poletja.," je sklenil direktor angleškega velikana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice