Šport > Nogomet
7841 ogledov

Ukrajina globoko hvaležna Sloveniji: "To je dejanje pravih prijateljev"

Ukrajina zastava nogomet Profimedia
Nogometna zveza Slovenije (NZS) bo ukrajinskim nogometašem na Brdu pri Kranju omogočila priprave na zadnjo kvalifikacijsko tekmo za preboj na SP 2022.

Ukrajinska nogometna reprezentanca se bo na zadnjo tekmo evropskega dela kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo v Katarju pripravljala v Sloveniji, na Brdu pri Kranju, je potrdila Nogometna zveza Slovenije (NZS). V polfinalu se bosta Škotska in Ukrajina merili 1. junija, zmagovalec bo za zadnjo evropsko vstopnico igral z Walesom 5. junija.

Tekma s Škotsko, ki bi morala biti prvotno odigrana v marcu, je bila zaradi rusko-ukrajinske vojne prestavljena za tri mesece. Reprezentančna baza ukrajinske nogometne reprezentance bo Brdo pri Kranju, kjer ima sedež Nogometna zveza Slovenije in kjer je pripravljalna baza slovenske nogometne reprezentance.

Petrakov | Avtor: Epa Epa
Ukrajinska nogometna reprezentanca bo na željo trenerskega štaba selektorja Oleksandra Petrakova na Brdu pri Kranju začela s treningi 29. aprila. "Za to povabilo se iskreno zahvaljujem Radenku Mijatoviću, za pomoč pa se zahvaljujem tudi predsedniku Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksandru Čeferinu, predstavniku slovenske nogometne družine, ki pomaga ukrajinski reprezentanci pri premagovanju težav zaradi vojne," je na svojem Facebook profilu zapisal predsednik ukrajinske nogometne zveze Andrij Pavelko, navaja Sportklub.

"Ekipi Oleksandra Petrakova bo na voljo sodobna nogometna baza, kjer so tri igrišča v polni velikosti, hotel, telovadnice in vse, kar potrebuje za poln proces treninga. Hkrati se dogovarjamo za prijateljske tekme, ki bodo odigrane v mesecu maju. Še enkrat bi rad v imenu celotne nogometne Ukrajine izrazil globoko hvaležnost našim slovenskim partnerjem za tesno sodelovanje in podporo reprezentanci Ukrajine. To je dejanje pravih prijateljev," je predsednik ukrajinske nogometne zveze pohvalil pogoje, v katerih se bo reprezentanca pripravljala na obračun s Škotsko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

 
Komentarjev 7
 • borut08 22:31 16.april 2022.

  To so pravi prijatelji,ki so mi leta 2012(vladaJ.J)po ukazu politike načrtno v UKC.LJ načrtno uničili transplantirano ledvico,ker se kritičen do politike,korupcije,dela institucij podrejenim politiki na čelu z policijo.Ja to so pravi prijatelji,ki lastne državljane uničujejo in ljudje,ki to vedo od ...prikaži več zdravstvenega osebja,prijateljev(ki to niso) občanov itd..in ne,da samo molčijo celo delajo proti meni in me želijo utišati.

 • Avatar Leon
  Leon 16:04 16.april 2022.

  Janša je tako kot leta 1991 mahal s tujimi jajci po koprivah . Pozivali so Vatikan in USA za priznanje samostojnosti medtem ,ko so sedeli v kleti CD in čakali . Nič čakat ! Ukrajinci imate svojo domovino za katero ...prikaži večo se morate boriti na svojem terenu .

 • Dusan12 15:25 16.april 2022.

  Željko Janković za STA, si bral stihe Svetlane Makarovič, kjer jasno in glasno, opeva Zelenskijevo zahvalo, ni mi jasno, kako si bizgec prišel na to idejo, vse je povezano s 15%