Šport > Nogomet
456 ogledov

Umrl najbolj zvest navijač na svetu

Seb Lewis Profimedia
Zaradi koronavirusa je umrl Seb Lewis, najbolj zvest navijač na svetu, kot so ga poimenovali v Angliji.

Seb Lewis je nogometno moštvo Charlton Athletic v živo spremljal na 1076 zaporednih tekmah, dvoboja svoje ekipe v gosteh ali doma ni zamudil od leta 1998. Ko je dosegel tisočo tekmo, so ga angleški mediji razglasili za najbolj zvestega navijača na svetu.

Charlton je žalostno vest sporočil na twitterju, hkrati pa številko 1076 na dresu moštva izkoristil za poziv ljudem naj v času pandemije ostanejo doma. Lewis je bil star 38 let.

Charlton je od leta 1998 do danes nastopal v prvem, drugem in tretjem razredu angleškega nogometa. Trenutno igra v drugoligaški konkurenci, ob prekinitvi je zasedal 22. mesto v League Championship in mu tako po 37 odigranih kolih grozi izpad v Divison One. Pred prebojem v Premier League sta sicer bila Leeds United in West Bromwich Albion, ki sta devet krogov pred koncem imela sedem in šest točk pred tretjim Fulhamom.

Charlton Athletic je največji uspeh dosegel v sezoni 1936/37, ko je osvojil drugo mesto v angleškem prvenstvu, zaostal je le za prvakom Manchester Cityjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice