Šport
132 ogledov

Konec tudi za rokometaše, naslov Celjanom

rokomet Celje Pivovarna Laško - Elverum/ Saša Despot
V letošnji sezoni v slovenskih dvoranah ne bo več rokometnih tekem.

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je sporočila, da se je sezona 2019/20 končala predčasno, naslov državnega prvaka je pripadel ekipi Celje Pivovarna Laško.

Odločitev so na današnji izredni konferenčni seji soglasno sprejeli predstavniki vseh 12 klubov lige NLB, je sporočila RZS.

Naslov državnega prvaka je tako sedmič zapored pripadel Celju Pivovarni Laško. Za Celjani, ki so 24. v zgodovini postali najboljše slovensko rokometno moštvo, so se zvrstile ekipe Rika Ribnice, Trima Trebnjega, Gorenja Velenja, Dobove, Jeruzalema Ormoža, Krke, Kopra, Slovenj Gradca, Urbanscape Loke, Maribora Branika in Butan plina Izole.

jure dolenec Hišni zapor Šport Dolenec: "Ukrepi strožji kot v Sloveniji, ne moremo niti na sprehod."

Na izredni seji so klubi razpravljali tudi o tekmovalnem sistemu po prekinitvi tekmovanja. Z dvotretjinsko večino so potrdili sklep, ki bo stopil v veljavo, v kolikor se bodo z njim strinjali predstavniki združenja 1.B SRL. Ta predvideva, da bi se nova sezona lige NLB začela s 14 klubi in sicer z vsemi, ki so v njej tekmovali v sezoni 2019/20 ter najboljšima ekipama 1.B SRL v sezoni 2019/20.

Na koncu sezone bi zadnjeuvrščeni zasedbi neposredno izpadli v nižji rang tekmovanja, enajsto- in dvanajstouvrščeno moštvo pa bi igrali dodatne kvalifikacije za obstanek z najboljšima ekipama 1.B SRL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice