Šport > Nogomet
1168 ogledov

Umrla oseba, ki je zaznamovala Iličićevo kariero

Maurizio Zamparini se je v zadnjem času povsem umaknil iz medijev. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Umrl nekdanji predsednik Palerma Zamparini.

V 81. letu starosti je umrl nekdanji lastnik nogometnih klubov Venezie in Palerma Maurizio Zamparini, ki je bil znan po pogostem menjavanju prvih mož na klopi svojih klubov, zaradi česar se ga je oprijel vzdevek "požiralec trenerjev". Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je Zamparini umrl zaradi zapletov s črevesjem.

Zamparini, ki ga je lani pretresla smrt najmlajšega sina, je bil sicer v Furlaniji rojen poslovnež, ki je veljal za precej temperamentnega predsednika. A v tej vlogi je pomagal k lepim karieram številnim zvezdnikom, kot so Luca Toni, Edinson Cavani, Paulo Dybala, Fabrizio Miccoli, Fabio Grosso, Andrea Barzagli, Andrea Belotti, Javier Pastore in številni drugi, vključno s Slovencem Josipom Iličićem, ki ga je z Arminom Bačinovićem pripeljal v Palermo iz Maribora in tako močno zaznamoval kariero slovenskega reprezentanta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice