Šport > Nogomet
344 ogledov

United toži proizvajalce popularne igrice: Kje ste bili zadnjih 28 let?

Manchester United Profimedia
Pri Manchester Unitedu so našli nov način za spopad s krizo.

Manchester United se je odločil za tožbo proti podjetju Sega Publishing and Sports Interactive zaradi njihove izjemno popularne nogometne simulacije Football Manager.

Na Old Traffordu so se pritožili zaradi uporabe imena kluba, kar naj bi škodovali znamki Manchester United. V igrici ne uporabljajo pravi logotip kluba, kar naj bi prav zako škodilo 'brandu'. 

Antoine Griezmann "Kje sem jaz?"" Šport Zvezdnik prodal prijatelja, temu to ni bilo všeč football manager Football Manager Šport NBA zvezdnik do neverjetne zmage

Pri Segi odgovarjajo, da je uporaba imena Manchester United popolnoma upravičena v igri Football Manager. Zapisali so, da ime kluba uporabljajo že 28 let in do zdaj še ni bilo pritožbe. V svojo obrambo so zapisali še, da že bvrsto let pošiljajo kopijo igre igralcem Uniteda in drugim zaposlenim v klubu ter da so bile dosedanje reakcije vseskozi pozitivne. Ptav tako je oglednik Manchester Uniteda večkrat prosil za pomoč, saj ima igra bazo podatkov o igralcih s celega sveta.

Freddy Adu Srbija Šport Zvezda Football Managerja pred debijem v Srbiji

V zadnjih dneh so sicer različni mediji pisali o finančni krizi pri angleškem velikanu. V prvem četrtletju se tako že kažejo vplivi pandemije novega koronavirusa, zaradi katere so rdeči vragi vpisali začetno izgubo v višini 28 milijonov funtov oziroma 32 milijonov evrov, dolg kluba pa se je povečal za 124,4 milijona funtov (139 milijona evrov) na 429,1 milijona funtov (478,1 milijona evrov).

"To so časi brez primere in priznati moramo, da ta kriza ne bo izginila čez noč," je dejal izvršni podpredsednik kluba Ed Woodward.

Otoški mediji zdaj ugibajo, da so se pri Unitedu odločili za tožbo, ker bi z morebitno kompenzacijo v klub prišle prepotrebne finance.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.