Šport > Nogomet
60 ogledov

V Dortmundu brez navijačev Legie

Legia Varšava Glasgow Celtic EPA
Poljski navijači varšavske Legije bodo ostali doma tudi za tekmo Lige prvakov v Dortmundu s tamkajšnjo Borussio 22. novembra.

Kazen za navijače varšavske Legie je posledica navijaških incidentov na tekmi nogometne Lige prvakov 18. oktobra v Madridu z Realom. Tekma v Madridu je imela še dodatek, za katerega so z neprimernim vedenjem pred, med in po tekmi poskrbeli gostujoči navijači. 

Ob porazu svoje ekipe z 1:5 je 13 Poljakov ostalo v policijskem pridržanju. Večino kršitev so sestavljali klasični huliganski izgredi v obliki motenja javnega reda in miru, pretepanja in upiranja uradnim osebam, zabeležili pa so tudi rop.

Poljski navijači niso imeli priložnosti, da bi na povratnem dvoboju te skupine Lige prvakov videli na delu svoje nogometaše. Krovna evropska nogometna zveza je namreč klub že pred tekmo v Madridu kaznovala z eno tekmo igranja pred praznimi tribunami, ker so navijači Legie za izgrede na tribunah poskrbeli že pred gostovanjem v Madridu.

Še 80 tisočakov

Kazen je poljski klub odslužil prav na dvoboju z Madridčani 2. novembra, za novi navijaški incident pa so dobili dodatno kazen, to bodo Poljaki odslužili na tekmi v Dortmundu, saj je Uefa Legii prepovedala prodajo vstopnic svojim navijačem za gostovanje v Nemčiji. Ti bodo tako prisiljeni ostati doma in tekmo spremljati na malih zaslonih.

Uefa je Legii izrekla še pogojno kazen dveh tekem neigranja v gosteh pred svojimi navijači, če bodo v obdobju enega leta navijači znova povzročali težave. Poleg tega pa bodo morali plačati tudi 80.000 evrov kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.