Šport > Nogomet
675 ogledov

V la ligi brez Barcelone zmagal Real Madrid

Marco Asensio Epa
V virtualnem svetu se je najboljše znašel zvezdnik Reala.

Nogometaši španskega prvenstva primera division so nogometne čevlje zamenjali za igralne konzole in se pomerili v virtualnem državnem prvenstvu. Z računalniško igrico Fifa playstation 20 so skušali zapolniti vrzel, ki je nastala zaradi prekinitve prvenstva. V virtualni la ligi brez Barcelone in Reala Mallorce je zmagal Real Madrid.

Marco Asensio, ki od julija lani zaradi poškodbe križnih vezi ni igral za kraljevi klub, se je očitno v času okrevanja izuril tudi v računalniških igricah in je Realu priigral sicer enega najmanj prestižnih naslovov, ko je v finalu s 4:2 premagal predstavnika Leganesa, Aitorja Ruibala.

Turnir je zbral približno 180.000 evrov za Unicef kot pomoč v boju proti pandemiji novega koronavirusa, finale si je prek Twicha v neposrednem prenosu ogledalo skoraj 170.000 gledalcev.

Pobudo za virtualne turnirje v igranju računalniškega nogometne igrice je dal eden najboljših španskih gamerjev in najbolj znan španski komentator e-športa, Ibai Llanos, ki je idejo predstavil svojim 1,2 milijona sledilcem na Twitterju.

Na turnirju v igranju računalniške igrice so igrali samo nogometaši španske la lige. Sprva naj bi nastopili po eden iz vseh 20 prvoligaških klubov, a sta naknadno odpadla Sergi Roberto za Barcelono in Alejandro Pozo za Real Mallorco, ker omenjena kluba sponzorira Konami, kreator igrice PES (Pro Evolution Soccer) in tekmec Playstationa.

Asensio, ki je za sodelovanje na virtualnem turnirju sprva v internem troboju moral premagati klubska soigralca Danija Carvajala in Thibauta Courtoisa, je na družbenih omrežjih objavil videoposnetek, kako slavi naslov prvaka v belem dresu.

"Turnir je bil spektakularen. Cilj je bil, da se zabavamo, malo nasmejimo v teh težkih časih za vse, in pomagamo zbirati sredstva za boj proti covidu-19. Uspelo nam je. Čestitke Llanosu, ki nam je to omogočil," je zapisal Asensio.

V španskem prvenstvu je bil ob prekinitvi sicer na vrhu katalonski velikan Barcelona. Sprva naj bi prekinitev trajala dva tedna in bi se prvenstvo nadaljevalo 4. aprila, ravno danes pa je vodstvo la lige skupaj s špansko nogometno zvezo RFEF zaradi poslabšanja stanja z novim koronavirusom v Španiji vse nogometne dejavnosti preložila za nedoločen čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.