Šport > Nogomet
7 ogledov

V Muro prihajajo Nizozemci

Mura 05 Arsenal Kijev navijači navijač Saša Despot
Na današnji volilni skupščini NK Mura so nov predsedniški mandat zaupali dosedanjemu prvemu možu Miroslavu Topiču, v klub pa naj bi po klavrni "italijanski zgodbi" vstopil nizozemski investitor Readen Holding, ki ima sedež v ZDA.

Po odstopu celotnega upravnega odbora kluba so izvolili novo vodstvo prekmurskega nogometnega ponosa - Mure. Na željo nizozemskega investitorja je predsedniško mesto zadržal Miroslav Topič, podpredsednik sedemčlanskega UO pa je predstavnik Nizozemcev - Joop Steenbergen. Člani novega UO so še Hans Duikerslot, Andre Geiling, Robert van der Mast, Kristjan Gregorič, ki je bil član UO tudi pri neuspelih poslih z Italijani, ter Drago Ružič, sicer predstavnik lokalne skupnosti.

Pred glasovanjem se je predstavil investitor in podal svoje poglede na sodelovanje in finančno podporo klubu. Ta želi prihodnost graditi na mladih, Muri pa namerava odpreti pot v Evropo. Steenbergen je povedal, da nameravajo v Muro letno investirati okrog 500.000 evrov.

Finančno stanje v klubu ni rožnato. Konec junija je imela Mura 700.000 evrov primanjkljaja, trenutno pa - po besedah predsednika Topiča - dolg znaša 500.000 evrov, medtem ko igralcem dolgujejo okrog 120.000 evrov.

Izvoljen je bil tudi nadzorni odbor kluba, v katerem so Marko Martinuzzi, Robert Belec in Matej Puhan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.