Šport > Nogomet
12282 ogledov

Med umrlimi zvezdnikov bratranec, preživeli pojasnil okoliščine

Étoile de Guinée Instagram
Nogometno moštvo je v prometni nesreči izgubilo devet igralcev, še nekaj se jih bori za življenje.

V četrtek zjutraj je nogometno moštvo kluba Étoile de Guinée iz gvinejske prestolnice Conakyja na poti na gostovanje v Kankan doživelo hudo prometno nesrečo.

Veliko nogometašev v minibusu je umrlo. Navajalo se je različno število žrtev in poškodovanih, lokalni mediji so število preminulih povzdignili vse do enajst. 

Dan po nesreči je jasnih več dejstev. Izdihnilo je devet igralcev, 18 jih je poškodovanih, od tega se jih nekaj krčevito bori za življenje.

sveča ogenj plamen Grozljivo Šport V tragični nesreči umrlo enajst športnikov

Med umrlo deveterico je tudi Almamy Keïta, bratranec Liverpoolovega vezista Nabyja Keïtaja. Slednji je na družbenih omrežjih izrazil sožalje.

"Moje iskreno sožalje gre ekipi Étoile de Guinée in gvinejskemu nogometu. Naj vsi umrli počivajo v miru," je zapisal vezist aktualnih evropskih prvakov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naby Deco Keita (@keitanabydeco) on

Trener moštva Abdourahmane Condé je preživel nesrečo in opisal okoliščine dogodka. "Peljali smo se po hribu navzdol, ko so odpovedale zavore. Voznik je še uspel zaviti v prva dva zavoja, v tretjem pa je izgubil nadzor in se zaletel v drevo."

To ni edina prometna nesreča, ki je vznemirila gvinejsko športno javnost v zadnjih tednih. 30. januarja so v nezgodi v bližini Conakryja umrli trije člani zasedbe Wakriya AC, ta nastopa v najmočnejši državni Ligue 1.

Komentarjev 4
 • vegesria 07:42 07.marec 2020.

  www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

 • inratjae 02:17 07.marec 2020.

  www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

 • Avatar Issalenka
  Issalenka 00:41 07.marec 2020.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com