Šport > Nogomet
50 ogledov

V nogometni Olimpiji košarkarska dvoživka

dr. mitja bračič KZS/www.alesfevzer.com
Cel šopek novic iz nogometne Olimpije. Nova sta trener za telesno pripravo, ki sodeluje tudi v strokovnem štabu Zmaga Sagadina, in pomočnik Ermina Šiljaka. Enes Rujović pa ni več Olimpijin član.

Trener Olimpije Ermin Šiljak si je za novo tekmovalno sezono izbral novega prvega pomočnika. Njegova desna roka bo Radoslav Tomić, v Italiji živeči 53-letni Zagrebčan z več kot 20-letnimi trenerskimi izkušnjami, ki je dolgo časa delal v nogometni šoli NK Zagreb in kasneje kot trener v Avstriji, Švici in Italiji. Z Olimpijo je podpisal enoletno pogodbo. "Trenerju smo dali prosto izbiro pri sestavljanju strokovnega štaba, odločil se je za Radoslava Tomića in verjamemo, da bo njuno sodelovanje uspešno za ekipo in celoten klub. Robertu Englaru se zahvaljujemo za opravljeno delo v zadnjem letu," je povedal športni direktor Mile Aćimović.

Trener Šiljak si je vzel dovolj časa za iskanje pravega človeka. "Razmišljal sem o več kandidatih, na koncu sem se odločil za človeka, ki mu zaupam in ima podobno nogometno filozofijo. Želel sem sodelovati z bolj izkušenim strokovnjakom, dobro se poznava, prepričan sem, da bova dobro sodelovala," je svojo odločitev pojasnil Šiljak. Tomić se je igralcem predstavil že na prvem treningu ob začetku priprav na novo sezono. Prav tako je bil na prvem treningu ekipe Mitja Bračič, novi trener za fizično pripravo, ki bo skrbel tudi za rehabilitacijo nogometašev Olimpije. Bračič sicer deluje kot predstojnik Centra za medicino in šport v okviru Zavoda za varstvo pri delu in ne bo deloval le v okviru članske ekipe, pač pa se bo vključil tudi v delo mlajših selekcij. Njegovo področje nista zgolj fizična priprava in športna medicina, pač pa je tudi strokovnjak za prehrano. Bračič je v teh dneh dokaj zaposlen, saj sodeluje tudi v strokovnem štabu košarkarske reprezentance do 20 let.

Olimpija je sicer v sredo v Duplici pri Kamniku opravila prvi trening v pripravljalnem obdobju za sezono 2012/13. Prvič so z novimi soigralci trenirale poletne okrepitve Damjan Trifković, Franklin William Vicente in Aris Zarifović, dodatnih deset dni počitnic pa so dobili mladi reprezentanti Boban Jović, Elvis Džafić, Blaž Božič in Antonio Delamea. Zaradi poškodbe ni treniral Dejan Djermanović, Matic Fink je zbolel, le delno pa se je vadbe udeležil Davor Škerjanc, ki še trenira po prirejenem programu.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:15 07.junij 2012.

    Nagradna igra v kateri lahko sodeluje prav vsak !!http://galaxy-s3.si?ref=b1c31db03f7815290a57