Šport > Nogomet
91 ogledov

V tekmi, ki je trajala dva dni, boljši Rudar

John Mary
Nogometaši velenjskega Rudarja so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (0:0).

Danes se je v Velenju nadaljevala in končala nenavadno dolga tekma 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Začela se je namreč že v soboto zvečer, a so jo morali po 26 minutah zaradi slabe vidljivosti, območje velenjskega stadiona je namreč zajela gosta megla, takrat prekiniti. Do prekinitve so bili malenkost boljši gostje, a dva poskusa Dejana Žigona je vratar domačih Marko Pridigar ustavil brez večjih težav.

V ponedeljek je bilo vreme precej bolj naklonjeno obema ekipama, ki sta imeli že na prvem letošnjem medsebojnem obračunu precej težav z višjo silo - v Gorici je namreč prekinitev tekme povzročila okvara reflektorjev oziroma izpad elektrike ... Danes se je dvoboj nadaljeval z začetnim udarcem vratarja Pridigarja, na semaforju pa je bila že 26. minuta.

Začetek preostanka prvega polčasa je pripadel domačim, nevarnejša poskusa sta imela najprej Ilija Antonov od daleč in potem še John Mary s kakšnih desetih metrov, a je gostujoči vratar prvič žogo odbil, drugič pa jo je napadalec Rudarja slabo zadel. Pozneje so spet zapretili Goričani, prvi je Pridigarja ogrel Leon Marinič v 33. minuti, deset minut kasneje je poskušal še Kyrian Nwabueze, po kotu v zadnji minuti pa je imel Pridigar nekaj težav lovljenjem žoge, a jo je nazadnje ujel.

Jure Balkovec SNL Šport Domžalčani skočili za Maribor in Olimpijo

V nadaljevanju so pritisnili domači nogometaši. To se jim je tudi kmalu obrestovalo, saj so v 54. minuti dosegli vodilni zadetek. Zanj je poskrbel Damjan Trifković, ki je zelo dobro izvedel prosti strel s kakšnih 18 metrov. Žogo je poslal prek živega zidu, meter pred vrati se je odbila in presenetila vratarja Sorčana ter končala v mreži.

Nekaj minut pozneje pa bi Rudar skorajda podvojil vodstvo. Sorčan je bil pri lovljenju visoke žoge premalo odločen, v skoku jo je dobil Mary, ki je nato iz obrata skušal zadeti gol. A se je žoga odkotalila po golovi črti in se odbila od druge vratnice, potem pa jo je obramba izbila v polje.

Tudi Goričani so imeli nekaj polpriložnosti, iskali so izenačujoči zadetek, poskušala sta predvsem Žigon in Nwabueze, izid pa se ni spremenil, čeprav so se v zadnjih minutah tekme Velenjčani posvečali predvsem branjenju ugodnega rezultata. V 87. minuti je v kazenski prostor vtekel Miha Gregorič, a je bil Pridigar dovolj hiter. Po pritisku in kotih Gorice v zadnjih minutah pa je bil nevaren še Matija Škarabot, žoga pa je zletela prek vrat.

nk ankaran hrvatini prva liga Prva Liga Šport Dravograd ostaja zaklet za Ankarančane

Prav v zadnjih trenutkih sodnikovega dodatka je zmago Rudarja, ki je zdaj spet na tretjem mestu na lestvici, še potrdil Dario Vizinger, ko je ušel razredčeni obrambi Gorice; njegov prvi strel je Sorčan ubranil, toda žogo odbil točno v napadalca velenjske ekipe, nato pa je končala v mreži za končnih 2:0.

Prva liga TS, 16. kolo:

Rudar : Gorica  2:0 (0:0)
Trifković 54., Vizinger 94

Domžale : Krško 1:0 (1:0)
Balkovec 31.

Ankaran Hrvatini : Celje 1:2 (0:0)
Delgado 88.; Žinko 55./11-m, Predragović 93.

Triglav Kranj : Aluminij 0:3 (0:1)
Škoflek 41., Krajnc 91., Nunić 92.

Maribor : Olimpija 1:0 (1:0)
Tavares 6.

Lestvica:
1. Maribor 40
2. Olimpija 37
3. Rudar Velenje 26
4. Domžale 25
5. Gorica 22
6. Celje 21
7. Aluminij 16
8. Krško 16
9. Triglav Kranj 11
10. Ankaran Hrvatini 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice