Šport > Nogomet
2653 ogledov

V zaporu deli avtograme, to so podrobnosti domnevnega posilstva

dani alves Epa
Dolgoletni član katalonskega velikana je osumljen spolnega napada.

Nekdanjega zvezdnika Bacelone Danija Alvesa, ki je bil v kadru brazilske reprezentance tudi na svetovnem prvenstvu v Katarju, je španska policija pridržala zaradi suma, da je v nočnem lokalu spolno napadel žensko. Do incidenta naj bi prišlo 30. decembra.

Žrtev trdi, da jo je nogometaš klofutal in posilil v toaletnih prostorih kluba Sutton. Gre za bar v katerem se večinoma zbirajo znani in premožni prebivalci Barcelone. Alvesu je bila zavrnjena prošnja za varščino, zato se trenutno nahaja za rešetkami.

Po poročanju Telecina nogometaš, ki je zbral 126 nastopov za Brazilijo, zdaj v zaporu deli avtograme. Z njim se je pohvalil eden od zapornikov, ki se sicer ne nahaja v isti celici kot 39-letni zvezdnik, ampak mu je podpis priskrbel soujetnik. Po njegovih besedah je bil Alves v zaporu dobro sprejet, nihče pa ga ni označil za 'posiljevalca'. 

Pri El Periodicu so zapisali, da si Alves deli celico z zapornikom, ki se piše Coutinho, seveda pa ne gre za njegovega nekdanjega soigralca iz brazilske izbrane vrste.

Na začetku tega meseca je domnevna žrtev uradno zahtevala preiskavo, Alvesa pa je španska policija aretirala 20. januarja. Slednji je priznal, da je 30. decembra obiskal Sutton. Sprva je sicer zanikal, da bi poznal napadeno žensko. "Ne vem, kdo je ta dama," je izjavil na španski televiziji. "Ne poznam njenega imena, nikoli v življenju je nisem videl," je še dodal.

Dani Alves | Avtor: Profimedia Profimedia

A na prvi obravnavi na sodišču je spremenil zgodbo in dejal, da je ženska pristala na spolni akt. Prav precej spremenjena verzija dogodkov, varnostne kamere v klubu so pokazale, da se je Alves v VIP prostorih družil z domnevno žrtvijo, nato pa ji je sledil na WC, je bila po poročanju El Munda razlog za odločitev sodišča, da nogometaš ostane za zapahi.

Ženska je izjavila, da se po napadu nekaj minut ni upala zapustiti toaletnih prostorov. Ko je to storila, so Alves in njegovi kolegi že zapustili klub. Pridružila se je prijateljem in v joku povedal, kaj se je zgodilo, nato pa so skupaj obvestili varnostnike, da je bila posiljena.

Slednji so ukrepali po protokolu, žensko so najprej odpeljali v bolnišnico, nato še na policijsko postajo. El Mundo poroča, da je policija njeno obleko poslala na DNK analizo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice