Šport > Nogomet
1554 ogledov

Gol Mure v Londonu! Nato je v igro vstopil Kane

Dele Alli Profimedia
Nogometaši Mure so gostovali v Londonu in se na trenutke uspešno zoperstavili Tottenhamu.

Mura je v drugem krogu skupinskega dela konferenčne lige gostovala v Londonu pri Tottenhamu. Ta se je v tekmo podal po seriji treh zaporednih ligaških porazov, še najbolj boleča pa je bila nemoč na nedeljskem derbiju proti največjemu rivalu Arsenalu, ki je tekmeca premagal s 3:1, topničarji pa so vse tri zadetke dosegli v dobre pol ure igre. Spurs so ob koncu tekme le ublažili poraz.

Kljub slabi formi je londonski klub proti Muri pošteno premešal prvo enajsterico in vanjo uvrstil nogometaše, ki praviloma ne igrajo veliko v tekmovanjih na Otoku.

Da je nezadovoljstvo navijačev s predstavami izbrancev Nuna Espirita Santa še kako veliko, je pokazala tudi objava postave črno-belih, ki jo je pred tekmo na twitterju objavil slovenski prvak. "Premagajte nas!" je bilo eno od sporočil navijačev Tottenhama, ki se očitno že želijo znebiti portugalskega stratega.

Prav zaradi zadnjih neuspehov so sicer poznavalci razmer v londonskem klubu napovedali, da bo pristop proti Slovencem na najvišjem nivoju, saj naj bi visoka zmaga dvignla vzdušje pri navijačih in dala klubu boljšo popotnico za naslednje dvoboje v Premier League.

Slab začetek, boljše nadaljevanje

Že po dveh minutah in pol so domači na voljo dobili enajstmetrovko. Tokratni kapetan gostiteljev Dele Alli je sam stekel proti vratarju Matku Obradoviću, slabo sprejemal žogo, a je glavni sodnik ocenil, da je prišlo do nedovoljenega kontakta in pokazal na belo točko. Alli je sam uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Le štiri minute kasneje je bilo že 2:0. Po neuspešnem izbijanju žoge gostov iz kazenskega prostora so domači kombinirali na robu šestnajsterca, v kazenski prostor pa je stekel Giovani Lo Celso in z  močnim strelom še drugič zatresel vrata Prekmurcev.

V 12. minuti je zagrozila tudi Mura. Po predložku z leve strani je do strela z glavo prišel Nardin Mulahusejnović, a okroglo usnje poslal mimo vrat. V 25. minuti je v šestnajstercu domačih ob Bryanu Gilu padel Kous, a se tokrat piščalka ni oglasila.

Mura je bila po prejetih zadetkih enakovreden nasprotnik, gostitelji si niso ustvarjali priložnosti, šele v 34. minuti je do nevarnega strela z roba kazenskega prostora prišel Alli, Obradović je s skokom v svojo levo žogo uspel odbiti. Ista igralca sta imela dvoboj tudi štiri minute kasneje, a čuvaj mreže tokrat ni imel težjega dela po Angleževem strelu z glavo. Nevarneje je bilo v 39. minuti, a je strel Oliverja Skippa švignil mimo vratnice.

Kous v polno na začetku drugega polčasa

Drugi polčas se je začel imentno za Muro. Ta si je v 53. minuti priigrala kot. Domači so žogo odbili na dvajset metrov, kjer jo je z volejem pričakal Kous in fenomenalno zadel mrežo domačih.

Pet minut kasneje so do prvega kota na dvoboju prišli tudi domači, do neoviranega strela po njem pa Matt Doherty, ki pa je meril preko prečke. Vrag je odnesel šalo, Nuno Espirito Santo je v igro poslal največje Adute: Harryja Kana, Heung-min Sona in Lucasa Mouro. Na drugi strani je namesto Mulahusejnovća v igro vstopil Žiga Škoflek.

Mura n Kane sta udarila v 68. minut, Brazilec je poslal žogo za prekmursko obrambo, kjer jo je iz prve pričakal Kane in jo poslal mimo nemočnega Obradovića. Ta je klonil tudi v 76. minuti, Južnokorejec je pobegnil po levi strani, nesebično podal do samega Kana pred golom, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti za 4:1.

Petarda je počila v 86. minuti, ko je novo nepozorost gostujoče obrambe znova izkoristil Kane. Ta se je po mnenju sodnikov izognil prepovedanemu položaju, sprejel okroglo usnje pred vrati in še enkrat premagal vratarja Mure.

 

Konferenčna liga, 2. kolo:

Tottenham : Mura   5:1 (2:0)
Alli 4./11-m, Lo Celso 8., Kane 68., 76., 86.; Kous 53.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.