Šport > Nogomet
24 ogledov

Valdano: "Guardiola je Steve Jobs nogometa"

jorge valdano EPA
Nekdanji športni direktor madridskega Reala Jorge Valdano je izrazil občudovanje do dela Pepa Guardiole v Barceloni in obžaloval, da v Madridu igralci iz mladinskega pogona ne dobijo več priložnosti ...

"Guardiola je opravil fantastično delo. On je kot Steve Jobs nogometa. Je inovativen, eksperimentalen, pogumen in ljubitelj lepote. Upravičeno velja za enega od nogometnih strokovnjakov, ki igrajo pomembno vlogo v zgodovini tega športa," je nekdanji športni direktor Reala, Jorge Valdano, pohvalil Josepa Guardiolo. Valdano je Madrid zapustil maja 2011, po konfliktu s trenerjem Josejem Mourinhom.

"Barcelona je svoj slog igre spremenila v kulturo in vse, kar se mladi igralci naučijo v La Masii, potem pride do izraza na Camp Nouu. Pri Realu pa je mladinski pogon nekoč igral pomembno vlogo, danes pa ni več tako. Najbrž je nekaj resnice v tem, da je za klubski mladinski pogon bolje, da je klub reven, kot pa da je bogat," je zaključil Valdano.

Pred dnevi je svoje nezadovoljstvo s klubsko politiko in javno podobo izrazil tudi Raul Gonzalez, legenda "Los Blancos" in za mnoge najboljši napadalec v zgodovini Madrida. Mourinho je pred nekaj dnevi potarnal, da težko uporablja igralce Castille (Realove B ekipe, ki igra v Segundi), saj njen trener uporablja drugačen sistem igranja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.