Šport > Nogomet
22 ogledov

Valdés zapušča Barcelono!

victor valdes EPA
Victor Valdés bo najkasneje ob koncu naslednje sezone zapustil Barcelono. Vratar španskih podprvakov je svojo odločitev prek zastopnikov katalonskemu klubu posredoval v četrtek.

Zastopniki Victorja Valdésa so presenetili Barcelono. Katalonskemu klubu so namreč sporočili, da bo njihov dolgoletni vratar najkasneje junija 2014, torej ob koncu naslednje sezone, zapustil klub. Takrat se Valdésu tudi izteče trenutna pogodba.

"Agenti Victorja Valdésa so Barceloni na sestanku v četrtek popoldne sporočili, da se je vratar nepreklicno odločil, da ne bo podaljšal obstoječe pogodbe. To pomeni, da so pogajanja o njegovi plači posledično končana," so zapisali pri španski tiskovni agenciji EFE.

Valdés bo junija prihodnje leto star 32 let. Katalonski čuvaj mreže je že pred časom dejal, da "je branjenje za Barço naporno v vseh pogledih" in da je že mnogo let izpostavljen temu hudemu pritisku.

Dolgoletni prvi vratar katalonskega giganta je bil pogosto tarča kritik, saj naj bi bil po mnenju mnogih šibka točka Blaugrane. Mnogi ga ob tem primerjajo z vratarjem Reala Madrida Ikerjem Casillasom - kateremu je Valdés rezerva v španski izbrani vrsti - in ga imajo za precej slabšega vratarja od "San Ikerja".

Toda dejstvo je, da je Victor idealen vratar za slog igre, ki ga goji Barcelona in da ima nekaj izjemnih kvalitet. Gre za vratarja z dobrim refleksom, ki ga posebej odlikuje izvrsten občutek za prostor in bliskovita posredovanja, ko mora skrajšati kot napadalcu. Ob tem se Victor dobro znajde tudi z žogo v nogah, čeprav je kar nekajkrat z napakami "živciral" navijače Barcelone. A treba je vedeti, da mora vratar Barçe več sodelovati v igri kot večina čuvajev mreže in posledično se tudi napake pojavijo bolj pogosto.

Pred časom, ko se je še govorilo, da bo Pep Guardiola prevzel Manchester City, so nekateri mediji poročali, da je prva želja Guardiole prav Valdés, ki je navajen sodelovati pri gradnji igre. Sedaj je Pep bodoči trener Bayerna in kdo ve, če se mu v bavarski prestolnici nekoč ne bo pridružil tudi Victor. Barcelona pa je že pred časom pokazala zanimanje za münchenskega vratarja Manuela Neuerja ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.