Šport > Nogomet
20 ogledov

Veličastna tekma na Anfieldu

Dejan Lovren Liverpool Borussia Dortmund EPA
V polfinale Lige Evropa se je po pravi drami na povratni tekmi proti Borussii Dortmund uvrstil Liverpool. Napredovala sta še Villarreal in Šahtar, Sevilla je po enajstmetrovkah strla Athletic Bilbao.

Na Anfieldu so gledalci spremljali čudovito tekmo med Liverpoolom in Borussio Dortmund (4:3), po kateri so se zasluženo veselili Angleži, čeprav tudi nemško napredovanje ne bi bilo nezasluženo.

V skupnem seštevku je bil izid 5:4 za Liverpool, odločitev o potniku v polfinale je padla v 91. minuti srečanja.

BVB je odlično začel in že po petih minutah je Henrih Mhitarjan odbito žogo potisnil v prazna vrata, v deveti minuti pa je prednost gostov podvojil Pierre-Emerick Aubameyang.

Po četrt ure igre so se Angleži prebudili in do konca prvega polčasa nanizali nekaj izjemnih priložnosti, toda Divock Origi, Adam Lallana, Roberto Firmino in Alberto Moreno niso znali izkoristiti pritiska domačinov. 

Zato pa je bil Liverpool nagrajen v uvodu nadaljevanja, ko je sam pred Romana Weidenfellerja prišel hitri Origi in žogo spravil v mrežo.

Veselje Anfielda ni trajalo dolgo, saj je Marco Reus po globinski podaji Matsa Hummelsa lepo zabil za 1:3. 

Reds se niso predali in so še enkrat krenili v ofenzivo. Ta je obrodila sadove že v 66. minuti, po domiselni kombinaciji je z 18 metrov natančno zadel Philippe Coutinho.

Še bližje popolnemu preobratu je Liverpool prišel v 83. minuti, ko je po kotu zadel branilec Mamadou Sakho

Še enkrat pa je stadion eksplodiral v 91. minuti. James Milner je poslal predložek z desne, pred vrati pa je bil najvišji branilec Dejan Lovren in z glavo dokončal epski preobrat.

Jürgen Klopp je pokazal spoštovanje do svojih bivših varovancev in zadetek proslavljal manj bučno kot prejšnje, a to bolečine gostov najbrž ni ublažilo.

V zadnjih sekundah je nekdanji igralec Liverpoola Ilkay Gündogan zgrešil s prostega strela, zadnje upanje za BVB je splavalo po vodi in rajanje Angležev se je lahko začelo.

Bakambu še naprej zabija, Šahtar zlahka

Brez večjih težav si je napredovanje zagotovil Villarreal, ki je na gostovanju pri praški Sparti zmagal (2:4) in se v polfinale uvrstil s skupnim izidom 6:3. V češki prestolnici so Španci večino dela opravili že v prvem polčasu, v katerem so dosegli tri gole, spet se je dvakrat med strelce vpisal v zadnjem obdobju neustavljivi Cédric Bakambu

Zlahka se je v polfinale uvrstil tudi Šahtar Doneck, ta je portugalsko Brago doma razbil s 4:0 in napredoval s skupnim izidom 6:1. Dva avtogola je dosegel branilec Ricardo Ferreira, predvsem pri drugem bi lahko reagiral bolje.

Drama tudi v Andaluziji

Kevin Gameiro Sevilla Athletic Bilbao | Avtor: EPA EPA
Branilka naslova Sevilla je proti bilbajskemu Athleticu v gosteh slavila z 1:2, po prvem polčasu povratne tekme pa zadetkov ni bilo na spregled. Upanje na presenečenje je za Baske v 57. minuti obudil Aritz Aduriz, a je evforijo gostov z izenačenjem hitro ustavil Kévin Gameiro. Za podaljšek je v 80. minuti zabil Raúl García, kot ponavadi je bil natančen z glavo.

V podaljšku gledalci niso videli gola, čeprav so bili domači nekajkrat blizu uspeha in sledile so enajstmetrovke. V četrti serije je za Athletic zgrešil Beñat Etxebarria, Gameiro pa je v zadnji seriji ohranil mirost in Sevillo poeljal med štiri najboljše.

Liga Evropa, četrtfinale (povratne tekme):

LIVERPOOL - Borussia Dortmund 4:3 (0:2)  /1:1/
Origi 48., Coutinho 66., Sakho 78., Lovren 91.; Mhitarjan 5., Aubameyang 9., Reus 57.

Sparta Praga - VILLARREAL 2:4 (0:3)  /1:2/
Dočkal 65., Krejči 71.; Bakambu 5., 49., Castillejo 43., Lafata 45./ag

ŠAHTAR DONECK - Braga 4:0 (2:0)  /2:1/
Srna 25./11m, Ferreira 43./ag, 74./ag, Kovalenko 50.

SEVILLA - Athletic Bilbao 5:4* (1:2, 0:0)  /2:1/
Gameiro 59., Aduriz 57., Garcia 80.

ABC - napredovali v finale
/X:Y/ - izid prve tekme
* - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.