Šport > Nogomet
2041 ogledov

Znana je usoda Zlatka Zahovića

zlatko zahović Zahović ostaja športni direktor Maribora.
Slovenski nogometni velikan je na tiskovni konferenci razkril usodo Zlatka Zahovića.

Nekdanji slovenski reprezentant Zlatko Zahović bo tudi v prihodnje opravljal naloge športnega direktorja NK Maribor, je na tiskovni konferenci v Ljudskem vrtu potrdil predsednik kluba Drago Cotar. 

"Tiskovno konferenco smo sklicali s preprostim namenom, da povemo, da smo se v klubu pogovorili in se odločili, da bomo klub peljali naprej tako kot doslej," je zbrane novinarje uvodoma nagovoril Cotar.

Zahović in predsednik vijoličastega kluba sta po dolgotrajnem pogovoru prišla do spoznanja, da je nadaljevanje skupne zgodbe najboljša možna odločitev za prihodnost 14-kratnega slovenskega prvaka.

Tresla se je gora, rodila se je miš

Zahović je konec meseca maja šokiral slovensko javnost z oznanilom, da se po 11 letih poslavlja z mesta športnega direktorja, čeprav ni podal uradne odstopne izjave. 

V naslednjih tednih je bil v medijskih izjavah zelo kritičen do aktualnega vodstva kluba, kateremu je očital nespoštljiv odnos tako do same institucije kot do navijačev, motilo pa ga je še, da klub glede incidenta z novinarjem EkipeSN, zaradi katerega je Zahović s strani Nogometne zveze Slovenije (NZS) dobil šestmesečno prepoved delovanja v nogometu, ni zavzel konkretnejšega stališča.

Predsednik in športni direktor sta zdaj, kot kaže, zakopala bojno sekiro. 

"Z Zlatkom sva kar nekaj časa govorila. Vsebine pogovora vam ne bom razlagal. V nogometu je pač tako, da stvari, ki se zgodijo v slačilnici, ostanejo v slačilnici."

Drago Cotar

Zahović je v klub kot funkcionar prišel avgusta 2007 in klub pomagal do sedmih naslovov državnega prvaka, štirih pokalnih in štirih superpokalnih lovorik. Prav tako je bil Maribor z njim uspešen tudi v Evropi, kjer je igral v ligi prvakov, trikrat v skupinskem delu evropske lige, enkrat pa tudi v izločilinih bojih tega tekmovanja.

Zlatko Zahović o tem, da je govoril o dogajanju v slačilnici:

"Mislim, da je konferenca sklicana za prihodnost."

Športni direktor Maribora je bil na tiskovni konferenci sila redkobeseden. "Pomislekov nimam. Tukaj sem, kar pomeni, da sem zelo zadovoljen s pogovorom med mano in predsednikom ter ostalimi v klubu," je dejal in se strinjal z mnenjem predsednika, da vsebina njunega pogovora mora ostati za zaprtimi vrati.

"Športni cilji Maribora so vedno enaki. Čim dlje v Evropi in seveda vrniti tisto, kar je naše," je o načrtih za prihodnost povedal Zahović, o govoricah iz slačilnice pa dodal: "Če si v NK Maribor, si deležen marsikaterih govoric, ker gre za največjo športno institucijo v Sloveniji, zato je to normalno."

Komentarjev 6
  • franke 12:08 19.junij 2018.

    KAM PŠA LAHKO GRE ? ČE BI LAHKO BI ŠU. NOBEN GA NEMARA,NE VEM KAJ VIDIJO V MB V NJEM. ŽE V JUŽNI KOREJI BI MORAL DOMOV,PA KATANEC NI IMEL JAJC.

  • Lovebites 13:18 18.junij 2018.

    Torej se bo se dalje preseraval po Mariboru in se naziral alkota in papcal koko.Bravo sponzorji(beri idioti)in uprava kluba.

  • sasquatch 12:36 18.junij 2018.

    Kakšen veliki preobrat neki?! Je mislil, da se bodo po njegovi izjavi Mariborčani po tleh metali in delali samomore, pa se je uštel. Sedaj, ko je uvidel, da je zamenljiv pa so so kao dogovorili. Realna vsebina članka bi se ...prikaži več morala glasiti takole: "Zahović je po dolgotrajnem izsiljevanju, ker hoče v klubu imeti prvo in zadnjo besedo (beri: diktatura a'la Mamić) prišel do spoznanja, da je nadaljevanje službe v NK Maribor najboljša možna odločitev zanj, če hoče ostati v nogometu."