Šport > Nogomet
321 ogledov

Velike spremembe v italijanskem nogometu

Josip Iličić Juventus Atalanta
V Serie A uvajajo novosti.

Italijanskemu klubskemu nogometu se obetajo velike spremembe. Kot je v ponedeljek pojasnil predsednik italijanskega olimpijskega komiteja (Coni) Giovanni Malago, bodo spremenili dolžino prestopnih rokov in v prvi ligi dodali tri igralne kroge med božičem in novim letom.

Poletni prestopni rok se bo po novem zaprl na predvečer začetka sezone 2018/19, ta se bo predvidoma pričela 19. avgusta. Skrajšan pa bo tudi zimski prestopni rok, namesto 31. januarja 2019 bo v Italiji konec prestopov že 19. januarja 2019.

V serie A pa bodo dodali tudi tri igralne kroge med božičnimi prazniki, in sicer 22., 26. in 30. decembra 2018. Tekme na 26. december so že leta značilnost angleške lige in precej povečajo prihodke televizijskih pravic. V tej sezoni so v italijanski ligi sicer igrali za božič, a le en krog.

Malago je kot predsednik olimpijskega komiteja trenutno zadolžen tudi za italijanski nogomet, saj italijanska nogometna zveza trenutno nima stalnega predsednika. Šest mesecev jo bo vodil generalni sekretar Conija Roberto Fabbricini, Malago pa je zadolžen za vodenje lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice