Šport > Nogomet
7328 ogledov

Veliki španski medij o Šešku: Novi Haaland zasenčil ... Haalanda

Benjamin Šeško Profimedia
Pohvale na račun slovenskega najstnika.

Benjamin Šeško je izjavil, da ga motijo stalne primerjave z norveškim zvezdnikom Erlingom Haalandom, ki je prav tako kot zdaj 19-letni Slovenec del svoje kariere odigral v dresu moštva Red Bull Salzburg. A po predstavah kot je bila sinočnja v Stožicah, so številni priznani evropski športni mediji znova poudarili primerjavo med slovenskim in norveškim napadalcem.

Pri špansekm Asu so tako ob zmagi Slovenije nad Norveško z 2:1 v Ligi narodov naslovili kar z 'Novi Haaland zasenčil... Haalanda', avtor članka pa je nato med drugim zapisal še: "Zdelo se je, da bo Norveška zmagala in si tako že zagotovila prvo mesto v skupini in napredovanje v ligo A. A Norvežani niso računali na 'Šeškov efekt'. Napadalec Salzburga je bil ključen za preobrat domačinov."

V tekstu sta nato sledila opisa Radečanove asistence za prvi zadetek in njegov izjemni gol z velike razdalje. "Tudi Haalandov neverjetni niz zadetkov ni bil kos novemu talentu, ki mu mnogi predvidevajo, da bo šel po Haalandovih stopinjah," se je končal sestavek.

 

Benjamin Šeško | Avtor: as.com as.com

Dosežek Slovenije je odmeval tudi v Srbiji, kjer sta ničla Norvežanov na stadionu v Stožicah in zanesljiva zmaga Srbije proti Švedski povzročili, da so Srbi na lestvici točkovno ujeli Skandinavce. O napredovanju v ligo A bo tako odločal medsebojni dvoboj v Oslu.

"Slovenski 'čudež' je z mojstrovino zrušil Norveško," pa so na primer zapisali pri hrvaškem Indexu in svojim bralcem ponudili tudi povezavo do Šeškovega zadetka za končnih 2:1. O napadalcu Red Bulla so enega od člankov pripravili tudi dan po tekmi, v njem pa v naslovu Šeška označili za "Haalandovega slovenskega dvojnika".

"To je bil Šeškov drugi zadetek na petih tekmah tokratne Lige narodov. Slovenija je tako prišla do rezultata, ki bo dvignil kar nekaj obrvi po Evropi," pa so slovensko zmago posprepili pri španski Marci. O zmagi Slovencev so pisali tudi številni drugi evropski mediji.

 

Benjamin Šeško | Avtor: Index.hr Index.hr

 

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 20:01 25.september 2022.

    Halo mrhovinarji novinarski pustite fanta naj se razvija v športnika .