Šport > Nogomet
18 ogledov

Velški zmaji šokirali Man. City za prvo zmago

Podolski Giroud Fulham Arsenal
1/22
EPA
Cardiff City je na nedeljski tekmi presenetil bogati Manchester City in se veselil prve zmage v zgodovini Premier League (3:2). Nov gol Roberta Soldada za zmago Tottenhama proti Swansea Cityju (1:0).

Dva gola z glavo junaka tekme in enega najnižjih mož na igrišču, Fraizerja Campbella, sta novemu prvoligašu Cardiff Cityju prinesla veliko zmago nad Manchester Cityjem, prvo v najmočnejši otoški konkurenci po kar 51 letih.

Edin Džeko je sicer sinje modrim z izvrstnim strelom prinesel vodstvo v sedmi minuti drugega polčasa, a je po eni redkih obramb nerazpoloženega Joa Harta nato hitro izenačil Aron Gunnarsson.

Negredo le polepšal poraz

Cardiff, Etiena Velikonje spet ni bilo v ekipi, je kljub mnogo manjši posesti žoge v 79. minuti tudi senzacionalno povedel, ko je Hart "zaplaval" po podaji iz kota, Campbell pa je prazno mrežo zatresel z glavo. Vajo je ponovil še sedem minut kasneje, ko je obramba Cityja na čelu z zasilnim branilcem Javijem Garcío spet naivno kapitulirala.

Gol Álvara Negreda je bil v šestminutnem podaljšku zgolj tolažilna nagrada za varovance Manuela Pellegrinija, čilski strateg pa na svoji drugi ligaški tekmi ni dočakal zadetka, ki bi ga rešil prvega poraza na Otoku.

Podarjena enajstmetrovka

Tottenham je z drugim zaporednim golom Roberta Soldada, znova z enajstih metrov, prišel še do druge zmage, potem ko je na White Hart Lanu nadigral drugega velškega prvoligaša Swansea City.

Spursi so najstrožjo kazen dobili precej radodarno, potem ko je Andros Townsend grdo zaigral prekršek v 58. minuti tekme, novi član kluba Soldado pa je bil nezgrešljiv.

"Dvojček" Poldija pomiril topničarje

Tekmo med Fulhamom in Arsenalom so bolje začeli gostje iz severnega Londona. Že po desetih minutah je Tomaš Rosicky pripravil priložnost za Thea Walcotta, slednjemu pa je strel ubranil domači vratar David Stockdale. Toda že kmalu je Arsenal povedel. Po strelu Aarona Ramseya je srečno do žoge prišel Olivier Giroud in zadel za vodstvo.

Varovanci Martina Jola so se odzvali in Wojciech Szczesny se je moral izkazati z izjemno dvojno obrambo po poizkusih Adela Taarabta in Damiena Duffa. Na drugi strani je po akciji Walcotta mimo gola sprožil Kieron Gibbs, zato pa je bil bolj natančen Lukas Podolski v 41. minuti, ko je v mrežo pospravil odbitek.

Wenger lažje diha

Na začetku drugega polčasa je zapretil Taarabt, na drugi strani pa Ramsey. Odločilni zadetek pa smo videli v 68. minuti, ko je po akciji Walcotta in Santija Cazorle še enkrat z levico zadel Podolski. Slabih deset minut kasneje je Darren Bent, ki je pred to sezono okrepil Fulham, s tipičnim zadetkom znižal prednost gostov.

Do konca ni bilo večjih pretresov in Arsenal je osvojil svoje prve točke v novi sezoni. Arsène Wenger je tako s svojimi fanti še drugič v nekaj dneh na gostovanju dosegel zmago s tremi doseženimi zadetki, v sredo je v Carigradu Fenerbahçe padel s 3:0 v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Francoski strateg bo tako najbrž vsaj nekaj dni pod malce manjšim pritiskom.

Prva zmaga za Korena

Hull City našega Roberta Korena je zabeležil prvo zmago, na stadionu KC je padel Norwich City (1:0). Domači Tigri, ki so v prvem kolu klonili proti Chelseaju na Stamford Bridgu (0:2), so tokrat začeli agresivno in povedli v 22. minuti, ko je iz enajstmetrovke zadel Robbie Brady. Le nekaj minut pozneje je bil izključen domači napadalec Yannick Sagbo, prišlek iz francoskega Eviana je dobil direkten rdeči karton.

Kljub pritisku Kanarčkov v drugem delu so varovanci Steva Bruca, ki je kapetana Korena v 84. minuti zamenjal z Liamom Roseniorjem, na koncu vzdržali in se veselili pomembne zmage, ki daje zagon pred nadaljevanjem sezone. Norwich je ostal brez zadetka prvič po petih prvenstvenih tekmah.

liverpool navijači | Avtor: EPA EPA

Sturridge nadomešča Suáreza

Na srečanju med Liverpoolom in Aston Villo v Birminghamu gledalci niso videli veliko priložnosti. Raztrgano igro na začetku srečanja je prekinil zadetek Daniela Sturridga v 21. minuti, ko je gostujoči napadalec zadel po lepi individualni akciji, ko je najprej preigral Antonia Luno, nato pa ukanil še vratarja Brada Guzana. Za Sturridga je bil to že osmi gol na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah.Proti koncu prvega polčasa so domači poskusili prek Christiana Bentekeja in Andreasa Weimanna, obakrat se je izkazal Simon Mignolet.

Tudi drugi polčas ni bil preveč privlačen na oko. Dva zgodnja poskusa Ashleya Westwooda nista pretirano ogrozila vodstva gostov. Proti koncu tekme so varovanci Paula Lamberta pritisnili, toda streli Bentekeja, Gabriela Agbonlahorja in Aleksandra Toneva niso našli poti v mrežo. Tako se je srečanje končalo z minimalno zmago čete Brendana Rodgersa.

Svetniki ukradli točko Črnim mačkam

Črne mačke iz Sunderlanda pod vodstvom Paola Di Cania so na južni obali skoraj celotno tekmo vodile proti Southamptonu, potem ko je še en Italijan, Emanuele Giacherrini že v tretji minuti zabil po podaji Sebastiana Lasrssona. Zmago gostov na stadionu St. Mary's je preprečil Portugalec José Fonte, ki je za Svetnike zadel v 88. minuti in tako postavil končni izid (1:1).

West Ham je pri Newcastlu iztržil remi (0:0), brez točke pa po dveh tekmah ostaja Crystal Palace. Varovanci Iana Hollowaya so še drugič nesrečno klonili, tokrat jih je po preobratu v drugem polčasu premagal Stoke City. Brez golov se je ob tisti na St. James Parku končala tudi tekma na Goodison Parku, kjer je gostoval West Bromwich Albion.

Angleška liga, 2. kolo:

Fulham : Arsenal 1:3 (0:2)
Bent (77); Giroud (14), Podolski (41, 68)

Hull City : Norwich City 1:0 (1:0)
Brady (22)
RK: Sagbo (28/Hull)
Koren (Hull) je igral do 84. minute.

Everton : West Bromwich Albion 0:0

Newcastle United : West Ham United 0:0
Vučkić (Newcastle) je bil na klopi.

Southampton : Sunderland 1:1 (0:1)
Fonte (88); Giaccherini (3)

Stoke City : Crystal Palace 2:1 (0:1)
Adam (58), Shawcross (62); Chamakh (31)

Aston Villa : Liverpool 0:1 (0:1)
Sturridge (21)

Cardiff City : Manchester City 3:2 (0:0)
Gunnarsson (60), Campbell (79, 87); Džeko (52), Negredo (90)
Velikonje (Cardiff) ni bilo v ekipi.

Tottenham Hotspur : Swansea City 1:0 (0:0)
Soldado (58/11-m)

Ponedeljek ob 21.00:
Manchester United – Chelsea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.