Šport > Nogomet
23 ogledov

Moyes: "Manchester United ni Wayne Rooney"

Moyes Manchester United Bangkok trening priprave EPA
Trener Rdečih vragov David Moyes je moral po porazu proti selekciji tajske lige ponovno odgovarjati na vprašanja o Waynu Rooneyu.

Nogometaši Manchester Uniteda se nahajajo na azijski turneji, kjer pa ni poškodovanega Wayna Rooneya. Po rezultatsko neuspešnem debiju je moral trener David Moyes ponovno govoriti o situaciji angleškega reprezentanta, ki je od nekdanjega stratega Sira Alexa Fergusona dvakrat zahteval odhod iz kluba. Moyes je še enkrat zatrdil, da Rooney ostaja, ob tem pa je poudaril, da ne želi medijskega cirkusa okrog njegove ekipe.

"Manchester United ni Wayne Rooney. Manchester United je ekipa, klub. Sedaj govorimo o njem, kar je prav, a Wayne Rooney ne bo nikoli bolj pomemben kot klub. Tega ne bom dovolil," je za zatrdil Moyes, ki je v soboto na prvi prijateljski tekmi na klopi Rdečih vragov izgubil proti selekciji prve tajske lige (1:0).

"Morda čez leto dni druga rešitev"

Nato je Škot namignil, da bo tudi v prihodnji sezoni udarni napadalec Uniteda ostal Robin van Persie. "Moje misli o vlogi Wayna, če mislim na dobrobit ekipe, so, da če se poškoduje Robin van Persie, ga bomo zelo potrebovali. In želim imeti kar največ možnosti pri sestavi ekipe," je nekdanji strateg Evertona celo nakazal, da bi Rooney na svojo priložnost moral čakati na klopi, čeprav je v preteklosti igral že na drugih položajih, ne le kot klasični napadalec.

"Wayne bi lahko igral pomembno vlogo, moramo mu omogočiti, da zabije čim več golov. Toda potreben bo čas, da vidim, kako lahko delam z njim. Moramo videti, kako bo vse skupaj delovalo. Mogoče bomo čez leto dni morali poiskati kakšno drugo rešitev," je Moyes namignil tudi na morebiten odhod angleškega reprezentanta čez 12 mesecev.

Selijo ga po Evropi

Angleški mediji so Rooneya to poletje že selili v Real Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea in Arsenal. Z imenovanjem Moyesa kot Fergusonovega naslednika so govorice seveda dobile še dodaten zagon, saj sta se Škot in Anglež v preteklosti celo preganjala po sodiščih, čeprav je bil Moyes prvi trener, ki je "Shreka" preizkusil v profesionalni ekipi. V preteklosti je Rooney želel izsiliti tudi prestop k mestnemu rivalu Manchester Cityju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.