Šport > Nogomet
37 ogledov

Venezuelci Urugvajce poslali domov

Cavani Nigerija Urugvaj pokal konfederacij Salvador EPA
Nogometni reprezentanci Mehike in Venezuele sta se že uvrstili v četrtfinale pokala Amerike, ki ob stoletnici poteka v Združenih državah Amerike.

V Philadelphii je Venezuela presenetljivo premagala Urugvaj z 1:0 (1:0), v Pasadeni pa je bila Mehika boljša od Jamajke z 2:0 (1:0). Na lestvici predtekmovalne skupine C imata vodilna Mehika in Venezuela po šest točk, Urugvaj in Jamajka pa sta po dveh tekmah še brez točke.

Urugvaj, ki je pokal Amerike osvojil rekordnih petnajstkrat, je izpadel že po skupinskem delu tekmovanja prvič po letu 1997, prvaki pa so nazadnje postali leta 2011. Venezuela je zmagala z edinim zadetkom na tekmi, ki ga je v 36. minuti dosegel José Salomón Rondón, ki je z glavo poslal žogo v mrežo po strelu od daleč Alejandra Guerre, ki je presenetil vratarja Fernanda Muslero. Venezuela se je tako presenetljivo uvrstila med osem najboljših ekip, čeprav je zadnja v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2018, Urugvaj pa je na čelu.

"Nikakor nam ni uspelo, da bi našli svojo igro in to nas je na koncu drago stalo. Nismo pričakovali, da bi imeli tako težko delo in toliko težav, čeprav smo se zavedali, da je pokal Amerike povsem drugačen turnir, kot kvalifikacije za SP," je menil trener Urugvaja Oscar Tabarez, ki zaradi poškodbe doslej ni mogel računati na zvezdnika Barcelone Luisa Suareza, ki ni odigral še niti minute.

V Pasadeni 83.000 gledalcev

Venezuela se bo v zadnjem dvoboju skupinskega dela pomerila z Mehiko za prvo mesto v skupini. Mehičani so na prvi tekmi premagali Urugvaj s 3:1. Pred 83.263 gledalci na Rose Bowlu v Pasadeni, kjer so igrali skorajda kot doma, so na drugi tekmi turnirja povedli v 18. minuti, ko je nekdanji napadalec Manchester Uniteda in Reala Javier Hernandez dosegel svoj 45. gol na reprezentančnih tekmah. Končni izid je v 81. minuti postavil rezervist Oribe Peralta.

Copa América, skupina C (2. kolo):

Mehika - Jamajka 2:0 (1:0)
Hernández 18., Peralta 81.

Venezuela - Urugvaj 1:0 (1:0)
Rondón 36.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.