Šport > Nogomet
28 ogledov

Vijoličasti v lovu na prvo zmago

maribor dinamo navijačice Saša Despot
Pred Mariborom je prvo dejanje evropske lige. V Ljudskem vrtu bo gostoval grški Panathinaikos, ki velja za veliko večji in bogatejši klub, športni direktor Zlatko Zahović pa obljublja pozitiven začetek evropske nogometne pravljice.

Maribor bo v Ljudskem vrtu lovil prvo zmago v tekmovanju evropske lige. ''Lovimo prvo zmago v ligi Europa. Lani nam ni uspelo, verjamem, da nam letos bo. Že kar na prvi tekmi! Verjamem, da lahko premagamo Panathinaikos, čeprav ni nobenega dvoma, da gre za zelo dobro ekipo. To je klub, ki je veliko večji od Maribora, predvsem pa veliko bolj bogat,'' je za Sportal povedal Zlatko Zahovič.

Veliko pohvalnih besed je imel na račun grškega kluba povedati Darko Milanič, ki posebno pozornost posveča Ibrahimu Sissoku. ''Panathinaikos bi opisal kot zelo čvrsto, kompaktno, izkušeno ekipo. V njihovih dosedanjih tekmah so igrali v dveh različnih sistemih, 4-4-2 oziroma 4-3-3. Veliko so spreminjali, kar pomeni, da še iščejo optimalno postavo. Posebno pozornost si zasluži Ibrahim Sissoko, tehnično sposoben, hiter igralec. Vse se vrti okoli njega, saj je v izredni formi. Imajo izkušeno obrambno vrsto, taktično si le redko privoščijo kakšno napako. Na sredini igrišča je Vitolo, ki ga odlikuje agresivnost, ob njem je izkušeni Katsouranis. Doslej niso zabili veliko golov, tako da še iščejo najbolj ustrezno rešitev v konici napada. Upajo, da jim bo pri tem pomagal Quincy Owusu Abeyie. Po poškodbi je v soboto prvič igral 70 minut in od njega se pričakuje, da oplemeniti njihovo igro,'' je pred tekmo povedal strateg vijolic Darko Milanič.

Trener in igralci so dobro razpoloženi, pričakujemo pa lahko napadalno igro Maribora. ''Nabrali smo si dovolj izkušenj, da se bomo znali odzvati na različne situacije. Pišemo novo zgodbo, moramo biti pogumni. Prvi stik s tem nivojem tekmovanja smo že imeli, videli smo plakate, slišali himno. Vse smo doživeli in zdaj nas to ne bo več mučilo. Vložili bomo vso energijo, da pridemo do obetavnih položajev za zaključek, potem pa se je treba dobro odločiti, biti natančen,'' je zaključil Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.