Šport > Nogomet
17 ogledov

Zahovič: "Dinamo ne ve, kaj ga čaka"

milanič zahovič dinamo maribor Anže Petkovšek
Na sredini tekmi 4. predkola Lige prvakov v zagrebškem Maksimiru je Maribor izgubil z 1:2, a je pokazal, da se lahko povsem enakovredno kosa z Dinamom. Na povratni tekmi bo svojo vlogo zagotovo odigralo tudi mariborsko občinstvo, ki bo pripravilo peklensko vzdušje.

Športni direktor Maribora, Zlatko Zahovič je bil po tekmi proti Dinamu v Zagrebu sicer zadovoljen z igro moštva, a je obžaloval poraz in zapravljene priložnosti. "Mislim, da smo odigrali dobro partijo, na kateri je Maribor pokazal velik karakter. Tekma je bila takšna, da bi se lahko obrnila tako v eno kot v drugo smer, na žalost se je tokrat vse skupaj obrnilo na stran Dinama."

Vijoličasti pa so dosegli zadetek v gosteh, ki bi se lahko na povratni tekmi izkazal za velik kapital. "Gol v gosteh je sicer pomemben, ampak če bi zabili dva ali tri, bi bilo to seveda še bolj pomembno," je napol v šali dejal nekdanji virtuoz slovenske reprezentance. "A danes so oni zadeli enkrat več, čeprav smo mi imeli več čistih, lepših priložnosti kot Dinamo, a jih nismo izkoristili in smo bili za to kaznovani. Imeli smo dobro, kvalitetno posest žoge, oboji pa smo dosegli po en srečen gol. Pred dvobojem so bile možnosti 50:50, tudi sedaj je tako, verjamem pa v naše napredovanje."

viole dinamo maribor maksimir | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ne vedo, kaj jih čaka v Ljudskem vrtu

V Ljudskem vrtu bodo vijolice igrale na krilih domačega občinstva, ki zna biti še precej bolj glasno kot tisto v Maksimiru. Kakšna je Zahovičeva napoved za povratni obračun? "Sedaj se je treba dobro pripraviti na tekmo pri nas doma in prepričan sem, da če se je Dinamo tokrat izvlekel, se v Mariboru ne bo. Ob tem pa mislim, da se Zagrebčani niti ne zavedajo, kakšno vzdušje jih čaka v Ljudskem vrtu."

Viole so se izkazale tudi tokrat, Mariborčane je podpiralo kar okrog 1500 grl, ob tem pa so poskrbeli še za koreografijo. "Danes pa res vsaka čast Violam, uspel sem videti tudi delček čudovite koreografije. Vem, da nas bodo tudi doma ponesli s svojim navijanjem, a mi moramo ostati skoncentrirani na naloge na igrišču.  V naslednjih dneh bomo pač morali dati medije, navijače in vso spremljajočo evforijo malce na stran, se dobro odpočiti in pripraviti na povratno tekmo. Ne smemo pozabiti, da imamo v soboto še prvenstveno tekmo, nato pa bomo vso pozornost namenili Dinamu," je najzvestejše navijače vijoličastih pohvalil tudi reprezentančni vratar Jasmin Handanović.

"V Mariboru je drugače, Viole so peklenske. Ko je Ljudski vrt na nogah, je energija povsem drugačna, kot je bila danes v Maksimiru. Na domačem terenu se jim moramo oddolžiti z zmago," je peklenski sprejem Zagrebčanom napovedal tudi Aleš Mertelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.