Šport > Nogomet
32 ogledov

Maribor zapravljal, Dinamo slavil

milanič maribor dudelange
1/26
Saša Despot
Na zadnji stopnici pred sanjsko Ligo prvakov je zagrebški Dinamo premagal Maribor z 2:1 (1:1). Povratna tekma sledi v torek v Ljudskem vrtu.

"Na začetku smo imeli probleme z ritmom igre na sredini igrišča. Ko smo se na to navadili, je bilo boljše. Priložnost Berića za 2:1 je bila res lepa, škoda. Morda nam je na začetku tekme manjkalo poguma, sicer pa je bil pristop fantov odličen," je na tiskovni konferenci po tekmi dejal trener Maribora Darko Milanič.

Zgodnje modro vodstvo

Obračun slovenskega in hrvaškega prvaka se ni začel dobro za Mariborčane, domači so namreč pritisnili proti vratom Jasmina Handanovića, si ustvarjali priložnosti in eno od teh tudi izkoristili, ko je po podaji Domagoja Vide zadel Duje Čop. Gostje so nato do 30. minute le umirili Dinamo in vzpostavili ravnotežje na zelenici in počasi začeli tudi resneje pogledovati proti golu Ivana Kelave. Plod boljše igre je bil tudi zadetek, ko je po prostem strelu Gorana Cvijanovića domači kapetan Milan Badelj, ki se po dvoboju z Mariborom seli v nemški HSV, žogo preusmeril v lastno mrežo.

berić dinamo maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Badelj se je odkupil

Drugi polčas so Mariborčani dobro odprli, najprej je zapretil Željko Filipović. Sledilo je obdobje igre med obema kazenskima prostoroma, dokler ni v 64. minuti za Dinamo zapretil Josip Pivarić, le štiri minuti kasneje pa je do lepe priložnosti prišel Robert Berić, ki ga je mojstrsko zaposlil kapetan, Marcos Tavares, a je napadalec iz Krškega streljal za las mimo gola. Nato pa so domači v 74. minuti spet povedli, ko je lepo akcijo po levi strani Dinama dobro zaključil Badelj, ki se je tako odkupil za avtogol v prvem delu.

Povratna v torek

Do konca smo videli še eno priložnost Berića, ki pa je bil po napaki domače obrambe malo preveč sebičen in še lep prosti strel Sammirja, ki je končal v vratnici. Povratni dvoboj je v torek, tekma v Ljudskem vrtu se začne ob 20.45.

4. kolo kvalifikacij za Ligo prvakov, 1. tekma:

Dinamo Zagreb : Maribor  2:1 (1:1)
Čop (10), Badelj (74); Badelj (39/ag)

 

Komentarjev 7
  • Nadina-Adis Rizvanovic 11:15 23.avgust 2012.

    nevolim ni jedne,al nadam se da maribor popusi kod kuce.na nasom lijepom balkanu nema fudbala.ili izjava pametnog g.KEKA da dinamo igra balkanski fudbal.pa gdje si ti nego na balkanu......

  • vladek 09:02 23.avgust 2012.

    Vem,samo tist moment,ko soigralec,ki izvaja prosti strel,brcne žogo je bil št26 v prepovedanem položaju,preden je Badelj poslal žogo v lasten gol.

  • drmr1980 08:36 23.avgust 2012.

    Pri avtogolu ni prepovedanega položaja...