Šport > Nogomet
20 ogledov

Jurčić: "Maribor ima, česar Dinamo nima"

Real Madrid Dinamo Zagreb Liga prvakov Jurčić Mourinho EPA
Krunoslav Jurčić, dvakratni nekdanji trener Dinama, pred tekmo z Mariborom: "Maribor ima torej nekaj, česar na Balkanu ni. To je stabilnost stroke."

"Dinamo je večji, bogatejši klub. Kako pomemben je proračun, je Dinamo občutil lani v Ligi prvakov. Tokrat je Dinamo, tudi zaradi proračuna in vsega kar le-ta prinaša, favorit. Kot sem dejal, Maribora ne spremljam, vem pa, da ima Maribor nekaj, česar Dinamo nima. Zlatko Zahovič je v Mariboru pet let, Milanič pa… Koliko, štiri? Maribor ima torej nekaj, česar na Balkanu ni. To je stabilnost stroke. Poglejmo Dinamo. Zdravko Mamić ima prav tako stabilnost, in sicer vodenja ekipe, to Dinamo dobro počne. Nima pa stabilnosti v smislu stroke. Če bi Dinamo v tem pogledu sledil Mariboru, bi bil še močnejši, tako da ima Maribor zaradi tega zagotovo plus,“ je je v intervjuju za Nogomanio razgovoril Krunoslav Jurčić, trener Dinama v lanski sezoni.

Mož, ki je postal pomočnik novega hrvaškega selektorja Igorja Štimca, je priznal, da je dinamovec, da bo njegov klub pod pritiskom, a tudi Maribor: "Ne glede na igre, ki jih kaže in na rezultate, ki jih dosega, je Dinamo favorit tega dvoboja. To je dejstvo, ki nosi pritisk. Ampak bodite prepričani, da bodo pod pritiskom tudi Mariborčani. Zlatka Zahoviča in Maribor preprosto ženejo športni motivi, ki vselej prinašajo tudi določen pritisk. Pritisk je pač spremljevalec profesionalnega nogometa, z njim je treba znati živeti.“

milanič zahovič maribor dudelange | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Lanska izkušnja je Jurčiću prinesla dragocen nauk: "V Ligi prvakov štejejo proračuni. Zgodijo se izjeme, ampak najbogatejši navadno zmagajo. Kvaliteta je enako denar. Tako pač je danes. Klubi izven najboljših lig sezone začenjajo zgodaj, že julija morajo biti v vrhunski formi, da pridejo čez kvalifikacije. Oktobra, novembra, ko veliki šele začnejo zares igrati, so njihova moštva že pregorela. Kratke klopi so dodatna težava. Za Ligo prvakov potrebuješ kvaliteten in številčen kader, to pa imaš lahko le, če imaš veliko denarja.“

"Da bi Maribor v Zagrebu podcenjevali? Težko rečem, kako razmišljajo nogometaši. Vem pa, da ljudje, ki vodijo klub, posebej Zdravko Mamić, Maribora ne bodo podcenjevali. Zagotovo ne. Dinamu se nasmiha možnost, da še drugo leto zapored nastopi v Ligi prvakov, kar je izjemna priložnost. Maksimalna angažiranost je nujna in mislim, da sploh ni vprašljiva. Kar se nogometašev kot posameznikov tiče, pa je seveda težko reči. Vseeno pa mislim, da je Liga prvakov preprosto preveč mamljiva za kakšno malomarnost v smislu podcenjevanja,“ je prepričan Jurčić.

Komentarjev 2
  • esim 15:19 21.avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **

  • vladek 08:13 21.avgust 2012.

    Seveda da ima Maribor šanse,samo ko se bo tekma začela,te šanse padejo na minimum