Šport > Nogomet
274 ogledov

Vijoličasti že boljši od Spartaka

Maribor U21 twitter NK Maribor
Prvi današnji mariborsko-moskovski obračun so dobili Slovenci.

Nogometaši Maribora in moskovskega Spartaka bodo ob 20.45 začeli dvoboj 1. kroga lige prvakov. Že popoldne pa sta se v mladinski ligi prvakov pomerila podmladka obeh klubov. V Lendavi so bili boljši Mariborčani, ki so zmagali z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Tomi Horvat v 50. minuti.

V uvodnih minutah dvoboja je sicer največ dela imel domači vratar Tibor Cajnko, ki pa se je izkazal ob poizkusih Lopatina in  Bakajeva. Mladi Mariborčani so do prve priložnosti prišli šele v 29. minuti, ko je žogo preko prečke gostujočega gola poslal Aljoša Matko. Še bližje zadetku so bili domačini devet minut kasneje, ko je podajal Žan Kolmanič, Tadej Pirtovšek pa ni uspel žoge preusmeriti čez golovo črto.

Rezultat pa se je spremenil že na začetku drugi 45 minut igre, Horvat je naciljal levi zgornji kot tekmečevih vrat. Isti igralec je zagrozil še v 76. minuti s silovitim udarcem, a je vratar Spartaka uspel odbiti žogo.

Tako kot člansko vrsto tudi mariborsko zasedbo do 19 let naslednja preizkušnja v mladinski ligi prvakov čaka 26. septembra v Sevilli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice