Šport > Nogomet
23 ogledov

Villas-Boas: Torresova kazen je farsa

fernando torres EPA
Trener Tottenhama André Villas-Boas je napadel Angleško nogometno zvezo (FA), ker je Fernandu Torresu zaradi incidenta na White Hart Lanu izrekla samo eno tekmo prepovedi.

Tottenham se je v šestem kolu angleške Premier lige na White Hart Lanu pomeril s Chelseajem. Napadalec modrih Fernando Torres je v 81. minuti zaradi prekrška nad Janom Vertonghenom prejel drugi rumeni karton in predčasno zapustil igrišče.
Belgijski branilec je bil Torresova žrtev že v 51. minuti, ko ga je Španec popraskal po obrazu. Villas-Boas je pred tekmo Evropske lige proti Anžiju negodoval nad odločitvijo Angleške nogometne zveze (FA), ki je Torresu dodelila le obvezno prepoved ene tekme.

Sramotna odločitev

''Sploh ne vem, kje bi začel. Očitno je, da je odločitev farsa. Ni pomembno, za kateri klub ali igralca gre. Ko zagovarjam naš vidik, ne dvomim o Fernandovi integriteti. Mislim, da je odločitev Angleške zveze velika šala,'' je povedal Villas-Boas in dodal: ''Kako lahko pregledaš posnetke in izrečeš tako milo kazen za nekaj, kar močno odstopa od profesionalnega vedenja? Odločitev je sramotna.''

Portugalec je še dodal, da ne poziva k strožji kazni, ker bi želel oslabiti Chelsea, ampak je preprosto zgrožen na milim odzivom pristojnih ogranov. Odločitvi FA se je javno posmehoval tudi nekdanji sodnik Mark Hasley. ''Zelo sem hvaležen, da nekdanji sodniki ozaveščajo ljudi, čeprav verjamem, da je večina incident videla kot nekaj nesprejemljivega,'' je zaključil Villas-Boas.

Torres popraskal Vertonghena:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.