Šport > Nogomet
16 ogledov

Vinjen napadel nekdanjo ženo

Paul Gascoigne EPA
Nekdanji nogometaš Paul Gascoigne, ki se že vrsto let bori z odvisnostjo od alkohola, je poskrbel za nov incident na železniški postaji v Londonu.

Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Paul Gascoigne z vzdevkom Gazza se je znova znašel v težavah. Policija ga je namreč pridržala in nato izpustila po domnevnem napadu na bivšo ženo Sheryl in nekega varnostnika na železniški postaji v severnem predelu Londona. Gazza naj bi bil znova v vinjenem stanju.

Šestinštiridesetletnik se glede na poročila ni izkopal iz težav z alkoholno odvisnostjo, čeprav je v začetku leta na pobudo kolegov iz angleške nogometne reprezentance prostovoljno odšel na zdravljenje odvisnosti ter je onstran Atlantika na kliniki v Arizoni preživel dva meseca ob stroških, ki so znašali 30.000 ameriških dolarjev.

Vidno opit napadel varnostnika

Zadnji spodrsljaj je tako le nova epizoda v življenju nekoč velikega talenta angleškega nogometa, ki ne najde poti ven iz alkoholne omame. Otoški rumeni mediji so izbrskali, da naj bi očitno vinjeni Gazza v četrtek pozno zvečer na železniški postaji Stevenage zagrabil za vrat varnostnika, nato pa naj bi se lotil še svoje nekdanje žene, ki je želela posredovati. Policija ga je priprla zaradi prijave telesnega napada ter kršitve javnega reda in miru, "saj je bil opit in se je vedel malopridno". Po tem ko je noč preživel na hladnem, pa so ga izpustili na prostost, ne da bi proti njemu vložili obtožnice.

Težaven že v mladosti

Gascoigne je igral za takšne klube, kot so Newcastle, Tottenham, Everton Rangers in Lazio. Zvezdnik svetovnega prvenstva leta 1990, ki je zbral 57 nastopov za Anglijo, je imel že med aktivno kariero težave z alkoholom, s prometnimi nesrečami in spori v zakonu. Po prenehanju igranja so se težave le še stopnjevale, pijančevanje pa je pustilo posledice tudi na njegovem psihičnem zdravju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.