Šport > Nogomet
417 ogledov

Visoka zmaga, rekord in prvo mesto na lestvici

Haris Vučkić Profimedia
Slovenska nogometna reprezentanca je s 4:0 (3:0) v gosteh premagala Moldavijo.

Slovenska vrsta je v Kišinjovu svojo nalogo opravila po pričakovanjih. Na četrti tekmi v ligi narodov je - ob enem remiju - prišla do tretje zmage in ostaja na vrhu skupine 3 v ligi C. Hkrati je na četrti medsebojni tekmi z Moldavci še četrtič zmagala. Strelca sta bila tokrat Sandi Lovrič in Haris Vučkić, ki je zadel kar trikrat. Znova pa je zdržala tudi slovenska obramba, saj že peto tekmo zapovrstjo ni prejela zadetka. Slovenska izbrana vrsta je tako prišla do rekorda po številu minut brez žoge v njeni mreži.

Grčija je na drugi tekmi skupine 3 v ligi C gostila Kosovo in igrala 0:0. To pomeni, da ima Slovenija zdaj deset točk in je prva, Grčija je z osmimi druga, Kosovo je tretje z dvema točkama, Moldavija pa zadnja s točko. Prvo mesto v skupini vodi v višjo ligo - ligo B.

Selektor Matjaž Kek tokrat ni posebej spreminjal začetne postave, na desnem boku obrambe je kaznovanega Petra Stojanovića zamenjal Nejc Skubic, na isti strani v zvezni vrsti pa je Rajka Repa menjal Damjan Bohar. A že v četrti minuti je bil na veliki preizkušnji Jan Oblak, po kotu je v bližini gola poskusil od vseh pozabljeni Ion Nicolaescu, prvi slovenski vratar pa je dobro posredoval in preprečil vodstvo domačih.

Toda štiri minute pozneje so Slovenci izpeljali protinapad, po desni je potegnil Bohar in podal pred gol, kjer je bil spreten Lovrič in žogo preusmeril v mrežo za vodstvo z 1:0. Novo lepo priložnost so Slovenci imeli v 16. minuti, ko je do strela z roba kazenskega prostora prišel Benjamin Verbič, a je sprožil malce prešibko, tako da je domači vratar Stanislav Namasco še lahko posredoval in s konicami prstov desne roke žogo poslal v kot.

V 23. minuti so Slovenci spet nevarno pletli v kazenskem prostoru Moldavije, a se vse skupaj kljub nekaj poskusom ni končalo s spremembo izida. Devet minut pozneje je bil po Verbičevi podaji s peto pred vrati tudi Vučkić, a je domači čuvaj mreže žogo ujel. So pa Kekovi izbranci podvojili prednost v 37. minuti, ko je Vučkić unovčil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Igor Armas s spotikanjem Verbiča v kazenskem prostoru.

Že v 42. minuti je bilo že 3:0. Lovrič je podal na desno stran proti Boharju, Vučkić, ki je bil v prepovedanem položaju, je žogo izpustil, Prekmurec pa je nato podal pred vrata, kamor je pritekel prav Vučkić in žogo poslal v prazno mrežo.

V uvodu drugega polčasa je najprej Sergiu Platica poskusil od daleč, a ni povzročil nobenih težav Oblaku. Prav Platica pa je v 55. minuti poskrbel za novo enajstmetrovko s prekrškom nad Juretom Balkovcem, z bele pike pa je bil spet zanesljiv Vučkić.

Pozneje so Slovenci brez težav nadzorovali potek tekme, držali žogo, napadu pa se niso več toliko posvečali, tako da tudi priložnosti ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice