Šport > Nogomet
5 ogledov

Vlada naroča napade na člane nogometne zveze

Isha Johansen Profimedias
Predsednica nogometne zveze Sierre Leoneja želi končati z nameščanjem tekem, v ta namen pa je poiskala tudi pomoč pri Fifi. A nekaterim ljudem na oblasti njena poteza ni všeč.

Isha Johansen je ena izmed le dveh ženski, ki stojita na čelu nacionalnih nogometnih zvez. V Sierra Leoneju želi prekiniti tradicijo nameščanja tekem, a je to povzročilo negodovanje med vodilnimi možmi države. Na pomoč pri odkrivanju nepravilnosti je pozvala tudi Fifo.

Država se je zganila, da bi preprečila preiskavo, predsednico nogometne zveze pa želijo oblastniki zamenjati. A to se ne sklada s statutom Fife, ki v svojih članicah ne dovoljuje vmešavanje politike v nogomet, kazni za prekoračitev pooblastil pa so ponavadi zelo stroge, največkrat se končajo s prepovedjo igranja mednarodnih tekem. Zaradi tega je oblast na zvezo 'pritisnila' nekoliko drugače.

"Nekaj tednov se vrstijo grožnje, verbalni in fizični napadi. Razbojniki so iz zasede napadli in pretepli zaposlene na zvezi, pri tem pa so sami povedali, da so to storili po navodilih športnega ministerstva. V četrtek je skupina razbojnikov skupaj s policijo vdrla v prostore zveze in aretirala nekaj zaposlenih, ki so še zdaj v priporu. Policija je zaklenila stavbo, v njo pa nikomur ne dovoli vstopiti. Prav tako je odklonila zaščito za zaposlene, zato so sami angažirali varnostno podjetje," je za Goal razmere opisal poznavalec razmer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.