Šport > Nogomet
27 ogledov

Vodilno moštvo 2. nemške lige testira Slovenca

Eden od junakov Cottbusovega obstanka v prvi ligi je zagotovo Bojan Prašnikar. Žurnal24 main
Spletni portal Transfermarkt, poroča, da vodilno moštvo nemške druge lige Fortuna Düsseldorf preizkuša nogometaša Interblocka Mirana Miheliča. Bojan Prašnikar ni postal trener Cottbusa.

Dvajsetletni branilec ljubljanskega Interblocka Miran Mihelić je pritegnil pozornost najboljšega moštva nemške druge Bundeslige Fortune Dusseldorf, ki je po 17 kolih z 41 točkami na vrhu lestvice, tri točke pred Eintrachom iz Frankfurta.

Mihelič, ki je za Interblock odigral 30 tekem in naj bi bil že na preizkusu v Nemčiji, pa ni edini Slovenec, ki je pritegnil pozornost v Nemčiji. Po tem, ko se je devetouvrščeno moštvo nemške druge lige Energie Cottbus včeraj razšlo s trenerjem Dieterjem Wollitzem, se kot možnega kandidata omenja nekdanjega slovenskega selektorja Bojana Prašnikarja, ki je v prvi Bundesligi že vodil Cottbus. Prašnikar, ki je nazadnje vodil velenjski Rudar, je za zurnal24.si potrdil, da je v Nemčiji, a naj bi to načrtoval že dalj časa. Ogledal si bo namreč tekmo med berlinsko Herto in Schalkejem.

Ob vprašanju, kako blizu je stolčku Cottbusa, nekdanji slovenski selektor, ki se ga omenja tudi kot kandidata za vodenje Olimpije in reprezentance Albanije, ni bil preveč zgovoren. "Včeraj sem izvedel, da so ostali brez trenerja. S svojim nekdanjim klubom sem vedno v stikih. Treniranje v Nemčiji me vedno zanima. Pri Cottbusu so bili z menoj zadovoljni, kaj več pa v tem trenutku ne morem povedati," je pojasnil Prašnikar. Kasneje se je sicer izkazalo, da je klub na trenersko mesto postavil Rudija Bommerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.