Šport > Nogomet
123 ogledov

"Volitve so postale tekmovanje čudnih frizur!"

Jürgen Klopp Epa
Eden najbolj priljubljenih trenerjev ni skoparil s kritikami na račun politikov.

Jürgen Klopp v zadnjih letih izvrstno vodi Liverpool. Moštvo z Anfielda je popeljal do naslova v Ligi prvakov in po treh desetletjih do zmagoslavja v Premier League.

Nemec uživa veliko zaupanje navijačev, zaradi neposrednega komuniciranja pa je zelo hvaležen sogovornik za medije. Za razliko od mnogih namreč ne skriva svojih prepričanj.

Med reprezentančnim premorom je Klopp sodeloval v podcastu MidPoint z Gabby Logan in razkril nekaj mnenj o političnem stanju v Veliki Britaniji in svetu.

Dejal je, da volitve ne bi smele biti tekmovanje za najbolj čudno pričesko, s čimer je ciljal na britanskega premierja Borisa Johnsona in nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

"Ljudje morajo premisliti, komu bodo zaupali oblast. Zdrava pamet pravi, da ljudje, kakršna sta (Boris, op. a.) Johnson in Nigel Farage (vodja kampanje za brexit, op. a.), ne moreta narediti nič dobrega," je dejal Klopp.

Nemec je obenem izrazil začudenje nad dejstvom, da kontroverzni Johnson še vedno trdno drži mandatarski položaj in domuje na Downing Street 10.

Uli Hoeness Ostre besede Šport Sporočil Arabcem: "Vaš usran denar ni dovolj!"

Pred časom je napadalec Manchester Uniteda Marcus Rashford, eden najbolj humanitarno aktivnih športnikov, sprožil kampanjo za brezplačne malice v šolah za otroke iz socialno ogroženih družin. Dobil je pohvalo vlade. A to, po mnenju Kloppa, ni prava pot.

"Sramota je, da mora kaj takega sprožiti nogometaš," je dejal slavni trener in dodal, da ljudje na žalost bolj volijo politične osebnosti, kot pa zastavljene strankarske programe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.