Šport > Nogomet
28 ogledov

Vratar AZ-ja obrcal navijača Ajaxa

ajax az
1/4
EPA
Napadalec se je sprevrgel v žrtev. Najstniški navijač Ajaxa, ki je na tekmi nizozemskega pokala napadel vratarja AZ Alkmaarja, jo je naposled skupil sam. Vratar Esteban Alvarado je bil deležen rdečega kartona, AZ pa je protestno zapustil igrišče.

Sredina tekma nizozemskega pokala med Ajaxom in AZ-jem je bila prekinjena v 38. minuti. Z igrišča so odšli predstavniki Alkmaarja, saj je bil njihov vratar Esteban Alvarado izključen. Rdeči karton je prejel po tem, ko je obrcal pristaša Ajaxa, ki ga je napadel oziroma brcnil. Temperamentni Kostaričan se je na sicer največjega obsojanja vredno potezo odzval najbolj neprimerno mogoče in nepridiprava začel divje brcati. Sodnik Bas Nijhuis mu je pokazal rdeči karton ob besnih protestih AZ-jevih nogometašev, njihov trener Gertjan Verbeek pa je vehementno ukazal zapustiti igrišče.

"Razumem, da se je Esteban branil, toda dejstvo je tudi, da je stopil do navijača, ko je ta že ležal na tleh, in ga večkrat brcnil. Lahko bi tudi odšel stran in nič takšnega se ne bi zgodilo," je pojasnil sodnik, medtem ko pri AZ-ju pravijo, da se na igrišče niso vrnili, ker se pač niso počutili dovolj varne. Medtem so iz Ajaxa sporočili, da je policija že aretirala 19-letnika, ki je najprej napadel, nato pa bil napaden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.