Šport > Nogomet
13 ogledov

Porto s Cityjem, Ajax z Unitedom

Manchester United - Manchester City Reuters
V šestnajstini finala Evropske lige bo kar nekaj zanimivih dvobojev. Izstopajo obračuni med Portom in Manchester Cityjem, Ajaxom in Manchester Unitedom ter Laziem in Atleticom.

V šestnajstini finala Evropske lige bodo nastopili tudi štirje slovenski nogometaši. Še najmanj sreče pri žrebu je tokrat imel Branko Ilić, saj se bo njegov Lokomotiv Moskva za preboj v osmino finala pomeril s španskim prvoligašem Athleticom iz Bilbaa.

Nekoliko lažje delo naj bi čakalo njegova reprezentančna kolega Samirja Handanovića in Tima Matavža. Slednji se bo s PSV dvakrat pomeril s turškim Trabzonsporom, ki se je temu tekmovanju pridružil po izpadu iz Lige prvakov, Udinese pa čakata dvoboja s solunskim klubom PAOK. Če bosta obe moštvi Slovencev uspešni, se bosta Handanović in Matavž srečala v osmini finala.

Slovenske barve bo v Evropski ligi spomladi zastopal tudi Andraž Kirm. Tekmec Wisle Krakow bo Standard iz Liega. Prve tekme šestnajstine finala bodo odigrane 8. marca, povratni dvoboji pa že teden kasneje.

Največ zanimanja bosta sicer poželi tekmi z velikanoma iz Manchestra. City se bo spopadel s Portom, ki je v minuli sezoni v tem tekmovanju osvojil lovoriko. "To je neverjetno. Pravkar smo nastopali v eni izmed najmočnejših skupin Lige prvakov, zdaj pa smo za nasprotnika dobili branilca naslova. To bosta veliki tekmi proti zelo atraktivnemu tekmecu. Seveda ju bomo vzeli resno. Še vedno tekmujemo na štirih frontah, po lanski osvojitvi FA pokala pa želimo še nadgraditi uspehe," je dejal predstavnik kluba Brian Marwood, ki se je udeležil žreba v Nyonu. Tega je z zanimanjem spremljal tudi član Uniteda Chris Smalling. "Po izpadu iz Lige prvakov smo bili izjemno razočarani, a le poglejte klube, ki igrajo v Evropski ligi. Ajax ima izjemno zgodovino, za nas bo predstavljal pravi test. Veliko moštev si želi dober rezultat v tem tekmovanju in kdorkoli bo zmagal  bo moral imeti dobro moštvo," je po plesu kroglic dejal mladi angleški branilec.

Izžrebani pari 1/16 finala:

Porto - Manchester City
Ajax - Manchester United
Lokomotiv Moskva - Athletic Bilbao
Salzburg - Metalist
Stoke City - Valencia
Rubin Kazan - Olympiacos
AZ - Anderlecht
Lazio - Atletico Madrid
Steaua - Twente
Plzen - Schalke
Wisla Krakow - Standard Liege
Braga - Besiktas
Udinese - PAOK
Trabzonspor - PSV
Hannover - Club Brugge
Legia - Sporting Lizbona

Izžrebani pari 1/8 finala:

Salzburg/Metalist - Rubin/Olympiacos
Legia/Sporting - Porto/Manchester City
Steaua/Twente - Plzen/Schalke
Wisla/Standard - Hannover/Brugge
Stoke/Valencia - Trabzonspor/PSV
AZ/Anderlecht - Udinese/PAOK
Lazio/Atletico - Braga/Besiktas
Ajax/Manchester United - Lokomotiv/Athletic

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.