Šport > Nogomet
490 ogledov

Vukojevića oglobili in izključili iz reprezentance

Hrvaška svetovno prvenstvo nogomet Epa
Disciplinska komisija Fife je zdaj že nekdanjega sodelavca štaba hrvaške reprezentance Ognjena Vukojevića kaznovala s 15.000 švicarskih frankov kazni (12.800 evrov).

Razlog je objava spornega videoposnetka, v katerem je z reprezentantom Domagojem Vido po zmagi nad Rusijo posnel sporno geslo "Slava Ukrajini". Dosedanji strokovni sodelavec hrvaške izbrane vrste in selektorja Zlatka Dalića je kazen Fife prejel zaradi kršenja disciplinskega kodeksa Fife, ker se je po tekmi z Rusijo "obnašal nešportno, v nasprotju z načeli fair playa".

Hrvaška Hrvaška Šport Četudi brez Vrsaljka, se Anglije ne bojijo

Fifa je Vukojeviću izrekla 15.000 frankov kazni, pri tem pa upoštevala njegovo javno opravičilo ter ukrepe, ki jih je sprejela hrvaška nogometna zveza HNS, ki je Vujojevića med drugim "vrgla" iz reprezentance. ŠPri Fifi so ob tem še zapisali, da bodo sankcije precej strožje, če se podoben incident na mundialu ponovi.

Novak Đoković Izdajalec Šport Đoković navija za Hrvate, predsednik Srbije niti slučajno

V sporočilu za javnost HNS se je za sporni pozdrav Slava Ukrajini opravičil tudi Vida. Hrvaški branilec je po opozorilu Fife pojasnil, da je želel pozdraviti veliko ukrajinskih prijateljev, ki jih ima iz časov, ko je igral za Dinamo iz Kijeva ter da ni nameraval žaliti nobenega. Povedal je, da je šlo "samo za šalo".

Komentarjev 1
  • dragec 17:21 10.julij 2018.

    Da bi ga rusi nategnili