Šport > Nogomet
20 ogledov

Wenger po toči kritik izgublja živce

arsene wenger EPA
Francoski strateg Arsene Wenger se je odzval na obtožbe, ki jih je na njegov račun izrekel trener Newcastla Alan Pardew.

Trener Arsenala Arsene Wenger preživlja najtežje trenutke, odkar je leta 1996 prevzel vodenje londonskega kluba. Francoski strateg je zaradi povprečnih rezultatov v lanski sezoni izgubil podporo navijačev, sedaj pa se je zameril še trenerju Newcastla Alanu Pardewu.

Arsenal je Newcastlu pred dvema dnevoma poslal ponudbo za prestop francoskega vezista Yohana Cabayeja v višini 11,7 milijona evrov. To je močno razjezilo trenerja Alana Pardewa, ki je ponudbo prejel le nekaj ur pred začetkom obračuna proti Manchester Cityju. Cabaye, ki bi moral zaigrati proti sinjemodrim, je nato odpotoval domov, kar je po mnenju Pardewa vplivalo na visok poraz njegove ekipe (0:4).

Pardew: To je nespoštljivo

alan pardew | Avtor: Reuters Reuters
''Tri dni smo se pripravljali na tekmo, potem pa mu ponudba Arsenala zmeša glavo, in to na dan tekme. To je nespoštljivo,'' se je jezil Pardew. ''Ne vem, zakaj niso počakali. Verjamem, da bi bil rezultat drugačen,'' je dodal Anglež.

Wenger: To je kontradiktorno

Wenger, ki je z vsakim dnem pod večjim pritiskom, se je na kritike že odzval. ''Nimam kaj povedati. Prvič ne veste, kaj smo naredili, ne veste, ali smo poslali ponudbo in delate zaključke s pomanjkljivimi informacijami. Prav neverjetno je, da nihče ne ve, vendar imajo vsi o tem svoje mnenje. Ne bom razlagal, kaj se je zgodilo. Ni moja naloga, da razlagam vsako svojo potezo. To je nemogoče,'' je povedal Wenger in dodal: ''Nikomu ne želimo škoditi, ne Newcastlu, ne komurkoli. Ne morete nas kritizirati, ker ne kupujemo, in nas ponovno kritizirati, ko poskusimo kupiti. To je kontradiktorno.''

Wenger je dejal, da bi se moral prestopni rok zaključiti pred začetkom sezone, saj bi se s tem izognili takšnim nevšečnostim. ''Rad bi poudaril, da smo v zadnjih 16 letih opravili veliko uspešnih nakupov - če pogledate igralce, ki bodo zaigrali nocoj, so vrhunski nogometaši, in tega ne smete nikoli pozabiti,'' je zaključil Wenger, ki ga nocoj čaka tekma četrtega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti turškemu Fenerbahčeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.