Šport > Nogomet
825 ogledov

Wenger povedal vso resnico o Bayernu: "Takole je bilo ..."

arsene wenger
Francoski strateg trdi, da je še vedno v igri za novega trenerja Bayerna.

Dolgoletni trener Arsenala Arsene Wenger, ki se je lani po 22 letih poslovil od londonskega kluba in se posvetil novi vlogi televizijskega komentatorja, naj bi se znašel na ožjem seznamu kandidatov za novega trenerja Bayern Münchna, potem ko je nemški velikan odslovil Hrvata Nika Kovača.

Sedemdesetletni Wenger, v nogometnih krogih znan tudi kot "Profesor", naj bi sredi prejšnjega tedna poklical direktorja Bayerna Karla-Heinza Rumeniggeja in mu ponudil svoje usluge.

Bavarci so bili počaščeni, vendar so, tako so poročali nemški mediji, ponudbo zavrnili.

Svojo plat zgodbe je zdaj povedal tudi Wenger v eksluzivnem pogovoru za beIN Sports. Pojasnil je, da je Bayern navezal stik z njim in ne obratno, kot je bilo sprva namigovano. 

karl heinz rummenigge | Avtor: EPA EPA
Ovrgel je tudi navedbe, da so Bavarci zavrnili možnosti sodelovanja, saj so dozdajšnji pogovori trajali le nekaj minut, konkretneje pa naj bi si mnenja izmenjali prihodnji teden.

"Hvala, ker lahko tudi jaz predstavim svojo plat zgodbo, ki je prišla iznenada. Prvič, nimam agenta, v tej zgodbi sem sam, tako da nihče ne more govoriti v mojem imenu. Drugič, Beckenbauerja, Rummeniggeja in Hoenessa poznam že 40 let. Uspeh tega kluba temelji na sposobnosti, iskrenosti, diskretnosti in preprostosti. Vedno smo si povedali resnico," je začel Wenger.

"Kaj se je zgodilo? Moje ime se je pojavilo kot strela z jasnega, ne da bi imel karkoli s tem. V sredo me je poklical Rummenigge, vendar se nisem oglasil, nato sem ga iz vljudnosti poklical nazaj. Govorila sva maksimalno pet minut in povedal mi je, da bo Hans-Dieter Flick vodil naslednji dve tekmi. Vprašal me je, če me zanima, saj iščejo trenerja. Odvrnil sem, da nisem razmišljal o tem, da potrebujem nekaj časa. Odločila sva se, da se slišiva prihodnji teden, ker sem do nedelje v Dohi. To je vsa resnica," je pojasnil Francoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice